Samsun’un Çarşamba ilçesinde, lise öğrencilerini bağımlılığın zararlarına karşı bilinçlendirmek amacıyla önemli bir seminer düzenlendi. Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün öncülüğünde, Yeşilay ve Siberay iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe, dört farklı liseden öğrenciler katıldı.
Seminere, Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi, Bulutoğlu Anadolu Lisesi, Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çarşamba Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ve ilçe protokolü de katılım gösterdi.

"BAĞIMLILIK BİREYİN ÖZERKLİĞİNİ ORTADAN KALDIRIYOR"
Programda konuşan İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Muhammet Faruk Akyüz, bağımlılığın tanımını yaparak bireylerin yaşamlarına olan olumsuz etkilerine dikkat çekti. Akyüz, "Bağımlılık; birey ile nesne arasında kurulan ve süreklilik gösteren bir ilişkidir. Başlangıçta isteğe bağlı gibi görünse de zamanla bireyin özerkliğini ortadan kaldırır ve yeni sorunların ortaya çıkmasına yol açar" dedi. Akyüz, geleceğin teminatı olan gençleri bu tür tehlikelerden korumak amacıyla farkındalık çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

İhlas Haber Ajansı