SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Çarşamba Ovası’nda Kahverengi Kokarca Alarmı! Mücadele Sürüyor

Çarşamba Ovası’nda Kahverengi Kokarca Alarmı! Mücadele Sürüyor

Hazır

Giriş: 06.02.2025 17:33 Güncelleme: 06.02.2025 17:33
Çarşamba’da fındık ve tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele için toplantı düzenlendi. Yetkililer, 21 bin hanede ilaçlama yapıldığını açıkladı.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele devam ediyor. Çiftçilerin mahsullerine ciddi zarar veren zararlıya karşı muhtarlara yönelik "Kahverengi Kokarca ile Kışlak Mücadele Toplantısı" düzenlendi.

MÜCADELE 2019’DAN BERİ SÜRÜYOR

Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, toplantıda yaptığı açıklamada, kahverengi kokarca zararlısının başta fındık olmak üzere birçok mahsule zarar verdiğini belirtti.

"2019 yılından bu yana mücadelemiz devam ediyor. 2024 yılında da kokarca zararlısı ciddi kayıplara neden oldu. Şu anda kışlak dönemde olan bu zararlıya karşı hem biyolojik hem de kimyasal mücadele gerçekleştiriyoruz. 21 bin hanenin ilaçlanmasında muhtarlarımızın büyük katkısı var." dedi.

ÇARŞAMBA BELEDİYESİ’NDEN TAM DESTEK

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçenin Türkiye'nin en önemli fındık üretim bölgelerinden biri olduğunu belirterek, "Kokarca bu yıl sadece fındığa değil, birçok tarım ürününe zarar verdi. Belediyemiz, bu mücadelede üzerine düşeni yapmaya hazır." ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR ÖNCÜLÜK EDECEK

Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, kokarca ile mücadelenin önemine dikkat çekerek "İlk başlarda zararlı olabileceğini düşünmedik. Ancak şimdi çiftçilerimiz bilinçlendi. Mücadele eden üreticilerin ürünleri daha az zarar gördü. Kışlak mücadelesinde muhtarlar olarak öncülük edeceğiz." dedi.

Toplantıya ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bedir, İlçe Müftüsü Cemal Uzun, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ve muhtarlar katıldı.

Kokarca zararlısına karşı mücadelenin sürdürüleceği ve çiftçilerin daha fazla bilinçlendirilmesi için çalışmaların devam edeceği bildirildi.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap