Çarşamba Belediyesi, 300 öğrenciye TYT-AYT test kitabı seti, 400 öğrenciye kırtasiye, 250 öğrenciye kıyafet yardımı ve 25 okulun boya, tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, ilçeyi 'öğrenci kenti' haline getirdiklerini belirterek, "Liseden üniversiteye birçok okul ve öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Çarşamba hepimizin evi. Gençlerimiz yeter ki okusunlar, biz hep onların yanındayız" dedi.
SINAVA HAZIRLANIN BİZ YANINIZDAYIZ
Başkan Halit Doğan, "Öğrencilerimiz sınavlara daha iyi hazırlansın, derslerine daha iyi odaklasınlar diye hem okullarımızın fiziki ortamlarında düzenleme ve yenileme çalışmaları yaptık hem de öğrencilerimize kırtasiye ve test kitabı desteğinde bulunduk. Üniversite sınavına ve KPSS'ye giren öğrencilerimizin başvuru ücretlerini belediyemizce karşılamıştık. Öğrencilerimize değer veriyoruz, onlar yeter ki eğitimlerini tamamlayıp vatanımıza, milletimize hayırlı birer evlat olsunlar" diye konuştu.
ÇARŞAMBA ÖĞRENCİ KENTİ
Çarşamba'nın 'öğrenci kenti' haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Doğan, şöyle konuştu; "Çarşamba, genç nüfusu fazla bir ilçe. Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi gibi büyük fakültelere ev sahipliği yapıyoruz. Çarşamba'ya sosyal faaliyetler alanları ve spor tesisleri kazandırmaya özen gösteriyoruz. Öğrencilerimizin de ailelerinin de içleri ferah olsun. Çarşamba hepimizin evi."

ÖĞRENCİLERLE BULUŞTULAR
Çarşamba Halk Eğitim Merkezi'nde lise mezunu öğrencilerin üniversiteye hazırlanmalarına yönelik açılan destekleme ve yetiştirme kursunu ziyaret eden Kaymakam Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Halit Doğan, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir ve Halk Eğitim Müdürü Enver Şahin öğrencilerle sohbet etti.
Çarşamba Belediyesi'nce Destekleme ve Yetiştirme Kursları'na katılan öğrencilere 'TYT ve AYT test kitabı seti' desteğinde bulunuldu. Selçuk KAYA