Ceren'in Katili Cani Hakim Karşısına Çıkıyor 
Paylaş

Ceren'in Katili Cani Hakim Karşısına Çıkıyor 

Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Özgür Arduç'un, 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına 23 Aralık'ta başlanacak.

Ordu'nun Altınordu ilçesinde Ceren Özdemir'i öldüren ve yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaralayan Katil Özgür Arduç hakkında Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlananan iddianame,  Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İki ayrı iddianame kapsamında açılan 'Ceren Özdemir'in öldürülmesine ilişkin davada' katil Arduç, Pazartesi günü saat 10.00'da ilk kez hakim karşısına çıkacak. 

YARALAMA DAVASI 10 ŞUBAT'TA 

Van'da tutuklu bulunan sanık Arduç ile duruşmada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kurulması bekleniyor. Arduç, yakalandığı sırada polis memurlarını bıçakla yaraladığı gerekçesiyle hazırlanan ikinci iddianame kapsamında açılan davada da 10 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak.

ORDU BARO BAŞKANI AİLENİN AVUKATI 

Ordu Baro Başkanı ve Özdemir ailesinin avukatı Haluk Murat Poyraz, " Ailenin yanında bulunacağız. Baro tüzel kişiliği olarak dosyaya katılma talebinde bulunacağız. Hem baronun asli görevlerinden biri olan hukukun üstünlüğü, insan haklarının korunması noktasında görevimizi yapmaya çalışacağız hem de ailenin hukukunun tam olarak korunması, yerine getirilmesi ve sanığın Türk Ceza Kanunu'nda yer verilen en ağır cezayla cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız "dedi.  AA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.