Trabzon'un Araklı ilçesinde, daha önce çevreye yaydığı kötü kokular ve kirlilikle yöre halkının tepkisini çeken katı atık bertaraf tesisi, bu kez maaşlarını alamayan işçilerin eylemiyle gündemde. Evra Group tarafından işletilen tesisin çalışanları, haklarını alana kadar çöp kamyonu girişini engelleme kararı aldı.
İŞ MAKİNESİYLE TESİS KAPISINI KAPATTILAR
Araklı ilçesi Taşönü Mahallesi'nde bulunan Trabzon-Rize Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde (TRAB-Rİ KAB) görevli işçiler, aylardır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bu sabah saatlerinde eylem başlattı.
Eylemci işçiler, tesisin giriş kapısını bir iş makinesi ile kapatarak, hak ettikleri ücretler ödenene kadar tesise çöp kamyonlarının girişine izin vermeyeceklerini duyurdu. Sabah saatlerinde çöp getiren kamyonlar, tesis önünde uzun kuyruklar oluşturarak bekleyişlerini sürdürüyor.
RİZE VE TRABZON’UN ÇÖP MERKEZİ
Evra Group bünyesinde yap-işlet-devret modeliyle 2021 yılında hizmete giren TRAB-Rİ KAB tesisi, Trabzon ve Rize illerindeki yaklaşık 1 milyon 175 bin nüfusun çöplerinin toplandığı ve işlendiği bir merkez konumunda. Tesis, 2024 yılında yaklaşık 300 bin ton çöpü işleyerek ayrıştırıyor ve elektrik enerjisi üretiyor.
Daha önce de çevreye yaydığı yoğun koku ve derelere salındığı iddia edilen kirli sular nedeniyle yöre halkının defalarca protesto ettiği tesis, şimdi de işçilerin maaş kriziyle karşı karşıya.
İhlas Haber Ajansı