Samsun'da, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Atakum ilçe başkanlığı delege seçimleri sırasında yaşanan ve bir partilinin beyin kanaması geçirmesiyle sonuçlanan talihsiz kavga, parti genel merkezini harekete geçirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatı üzerine olayla ilgili parti içi soruşturma başlatıldığı duyuruldu.
@samsunhalkgazetesi Samsun'da CHP Atakum ilçe delege seçiminde çıkan ve bir partilinin beyin kanaması geçirmesine neden olan kavganın ardından, Genel Başkan Özgür Özel'in talimatıyla parti içi soruşturma başlatıldı. Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Milletvekili Murat Çan, İl Başkanı Mehmet Özdağ ve partililer önemli açıklamalarda bulundu. #samsun #atakum #chp #kavga #olay #sondakika #sondakikahaber #samsunhaber #haber #haberler #özgürözel #fypシ゚ #fyp #fyppppppppppppppppppppppp ♬ Samsun Halk Gazetesi - orijinal ses - Samsun Halk Gazetesi
Samsun'da CHP'nin Atakum ilçe delege seçimlerinde yaşananlar gündemdeki yerini korurken, olayla ilgili parti yönetiminden ilk somut adımlar geldi. Yaşanan arbedede yaralanarak beyin kanaması geçiren partili Ayhan Abdik'in hastanedeki tedavisi sürerken, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'dan konuya ilişkin net açıklamalar yapıldı.
GENEL MERKEZ HAREKETE GEÇTİ
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, beraberindeki Parti Meclisi üyesi Hikmet Erbilgin ve CHP Milletvekili Murat Çan ile birlikte Samsun'a gelerek, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Ayhan Abdik'i ziyaret etti. Hastane önünde bekleyen basın mensuplarına ve partililere bilgi veren Günaydın, sürecin yakından takip edildiğini vurguladı.
SORUŞTURMA İÇİN ÖZEL GÖREVLENDİRME
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Genel Başkan Özgür Özel'in talimatıyla konuya yönelik kapsamlı bir parti içi soruşturma başlatıldığını açıkladı. Günaydın, bu soruşturmayı yürütmek üzere Parti Meclisi üyesi Hikmet Erbilgin'in özel olarak görevlendirildiğini belirtti. Yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade eden Günaydın, "Ayhan kardeşimizin durumu düne göre bugün daha iyi. Bir adli soruşturma yürüyor. İki gözaltı olduğunu biliyoruz. CHP açısından da Parti Meclis üyemiz Hikmet Erbilgin, genel başkanımız tarafından görevlendirildi. Bir ön seçimde aramızda yapılan bir rekabette böyle bir sonucun çıkması hiç birimiz tarafından kabul edilemez. Bu asla kabul edilemez. Herkes şunu bilsin ki meseleyi en ince ayrıntısına kadar araştıracağız ve gerekeni yapacağız." dedi.
Haber Merkezi