CHP'de genel seçim hezimetinin ardından esmeye başlayan değişim rüzgarları devam ediyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda sağ kolu Özgür Özel'e kaybetmesinin ardından, CHP bu kez olağanüstü kurultaya gidiyor.
KURULTAY KARARI ÇIKTI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanları ile yaptığı görüşmenin ardından olağanüstü kurultay kararı alındı. Kurultayın, 6 ile 9 Eylül tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün toplanan Parti Meclisi'nde, olağanüstü kurultayın 6-9 Eylül tarihlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak gündemiyle, Genel Başkan tarafından çağrılmasına karar verildi.
Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü olan 4 Eylül günü kurultayın sembolik açılışı Sivas'ta gerçekleştirilecek. Bu toplantıya Parti Meclisi üyeleri, Meclis Grubu ve İl Başkanları katılacak. Olağanüstü Kurultay ise resmen 6 Eylül'de başlayacak ve 9 Eylül'e kadar Ankara'da devam edecek.
CAN ATALAY'IN DURUMU
Toplantıda ayrıca, Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin olarak TBMM'nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubuna görev verildi. En yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması amacıyla TBMM'de bulunan siyasi partilerle temas kurulacak. Bu çerçevede toplantı başvurusunun diğer parti temsilcilerinin katılımıyla Meclis Başkanlığı'na teslim edilmesi planlanıyor.
Anadolu Ajansı