FINDIK TABAN FİYATI AÇIKLAMASI
CHP Giresun İl Başkanı Gökhan Şenyürek, üreticilerin hasat için gün saydığı bu dönemde, fındık taban fiyatının hala açıklanmamış olmasını eleştirdi. Şenyürek, "Fındık taban fiyatını açıklamak için neden bekliyorsunuz? 2024 yılı fındık taban fiyatı derhal açıklanmalı ve 160 liranın altında olmamalıdır. Giresun kalite yağlı fındığımıza gerçekçi bir fiyat farkı verilmelidir," dedi.
TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ’NE ÇAĞRI
Şenyürek, fındık taban fiyatı açıklandığında, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) alım politikasının da hızla belirlenmesi gerektiğini vurguladı. "Üreticinin teri kurumadan alım kampanyasına başlanmalıdır," diye ekledi.
CHP ORDU’DA DA SESİNİ YÜKSELTTİ
Heyet daha sonra Ordu'nun Altınordu ilçesine hareket ederek, CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar liderliğinde Süleyman Felek Caddesi'nde bir açıklama yaptı. Akpınar, fındığın Türkiye açısından stratejik öneme sahip bir tarım ürünü olduğunu belirtti ve 2024 yılı fındık taban fiyatının acilen açıklanması gerektiğini vurguladı.
HEYETİN ÜYELERİ
Heyette, CHP Sinop İl Başkanı Aykut Cem Yalçınkaya, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Düzce İl Başkanı Özcan Dağıstanlı, Gümüşhane İl Başkanı Özgür Deniz Demir ve Bayburt İl Başkanı Haktan Yücel de yer aldı.
Anadolu Ajansı