CHP genel merkezinde ikinci dalga gerilimi: Özgür Özel kapıların neden kilitlendiğini açıkladı
Paylaş

CHP genel merkezinde ikinci dalga gerilimi: Özgür Özel kapıların neden kilitlendiğini açıkladı

Ekleme: 24.05.2026 12:23 Güncelleme: 03.06.2026 18:15

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel merkez önündeki arbedeye tepki göstererek, içeriye mafyatik ve koruma görünümlü grupların girmeye çalıştığını iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezi önünde, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin verdiği mutlak butlan kararının ardından başlayan fiziki ve idari kontrol mücadelesi, liderler düzeyindeki uzlaşı arayışlarına rağmen tehlikeli bir boyuta ulaştı. Yaşanan arbede ve tahliye gerginliğinin ardından Sözcü Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel merkez binasının gayrimeşru yöntemlerle ele geçirilmek istendiğini iddia etti.

KURULTAY TAKVİMİ İÇİN SAAT 12.00’YE SÖZLEŞMİŞTİK

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları telefon trafiğinin detaylarını paylaşan Özgür Özel, partiyi en kısa sürede kurultaya götürebilmek adına ortak bir zemin yakaladıklarını açıkladı. Sorunun çözümü için iki taraftan da kritik isimlerin yer aldığı komisyonlar kurulduğunu belirten Özel, "En hızlı şekilde bir kurultayı konuşmak üzere ‘Bir araya gelebilir arkadaşlar’ dedik. Bugün öğle saatleri için konuştuk ve Kemal Bey ile sözleştik. Ben iki isim belirledim. Bunlar Suat Özçağdaş ve Murat Emir. Kemal Bey de iki isim belirledi Orhan Sarıbal ve Mahir Polat şeklinde. Bu isimler bugün saat 12.00'de buluşacaklardı" dedi.

ANITKABİR YOLUNDA MAFYATİK GRUPLAR KAPIYA DAYANDI

Uzlaşı komisyonunun toplanacağı saat yaklaşırken sabahın erken saatlerinde genel merkez önünde yaşananların tüm müzakere iklimini bozduğunu ifade eden Özgür Özel, bina çevresine partili olmayan yabancı grupların konuşlandırıldığını iddia etti. Giriş kapılarının bu gerekçeyle güvenlik amacıyla kilitlendiğini vurgulayan Özel, durumu şu sözlerle tarif etti:

"Ama bugün sabah saat 07.00'den itibaren Genel Merkez'imizin kapısının önünde yaşananları görmüşsünüzdür. Ben tarif edeyim: CHP üyesi olmayan, Ankara'nın çeşitli barlarında bodyguardlık yapan mafyatik gruplarla, adı anılan tiplerle kapıya gelip girmeye çalıştılar. Arkadaşlar da buna izin vermedi ve kapıları kilitledi."

BİR YANDAN UZLAŞI ARARKEN DİĞER YANDAN ZORBALIK YAPIYORLAR

Özgür Özel, yargı kararlarının arkasına sığınarak partinin kurumsal kimliğine ve idari yapısına yönelik haksız bir müdahalede bulunulduğunu savundu. Sürecin demokratik teamüllerle yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Özel, "Buradaki esas sorun şu: Biz Kemal Bey ile arkadaşlar oturacak, konuşacak ve en kısa zamanda kurultay talebimiz var. Bu şartlarda herkesi konuşuruz demişken, onlar gelip burayı zorba bir yöntemle, bir yandan mafyatik tipler bir yandan da polis arkalarında kurultayı konuşmadan burayı zorla ele geçirmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZİ SİLAHLI VE BIÇAKLI KİŞİLERLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEYECEĞİZ

Genel merkez kampüsü içerisindeki kalabalığın ve gergin bekleyişin her geçen dakika tırmandığına dikkat çeken Özgür Özel, binayı savunan parti gençlerini korumak adına yoğun çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi. Dışarıdaki grupların tehlike arz ettiğini öne süren Özel, "Dışardaki tiplerden bir kısmının üzerinde silah ve bıçak var. Tuhaf tipler... Onlarla bizim gençlerimizi karşı karşıya getirmemeye çalışıyoruz. Esas sıkıntı o. Şu anda Genel Merkez önünde kalabalıklar giderek artıyor" diyerek emniyet birimlerinin tarafsız ve sağduyulu bir şekilde görev yapması gerektiği çağrısında bulundu. Söğütözü'ndeki genel merkez binası çevresinde çevik kuvvet ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri sürüyor.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.