Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi açıklanırken, il ve ilçe başkan adayları sahaya çıktı. Avukat Umut Alkaç, ‘CHP İlkadım İlçe Başkan Adayı’ olduğunu açıkladı.
Hedef Halk Gazetesi'ni ziyaret ederek Genel Yayın Koordinatörü N. Alper Cabbar ile görüşen ve partinin kongre sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Umut Alkaç, İlkadım örgütünün kurumsal, gençleşmiş ve parti emektarlarının tecrübelerinin yol haritası olacağı doğru ve planlı bir yapılanmaya ihtiyacının olduğunu vurguladı.
BAŞARININ ANAHTARI LİYAKATLİ YAPI
2024 yerel seçimlerinde İlkadım Belediyesi’nin kazanılamamasının sebeplerini bildiklerini ancak bu seçimden çıkardıkları hatalardan ders alarak önce 2028 genel ardından ise 2029 yerel seçimlerine hazırlanacaklarını kaydeden Umut Alkaç, “İlkadım Belediyesi’ne CHP bayrağını asmak bizim en önemli başarımız olacak” dedi.
Güçlü ilçe teşkilâtı, gençleşmiş ve liyakate dayalı yönetim vurgusu yapan Av. Umut Alkaç, “Doğru yapılanma, doğru sonuç getirir. İlkadım’da başarı; güçlü bir teşkilât ve topluma dokunan bir yönetim anlayışıyla gelecektir” diye kaydetti.
2024 SEÇİMLERİNDE BAŞARISIZ OLDUK
Geride kalan yerel seçimlerde CHP İlkadım örgütünün başarısız olduğunu belirten Umut Alkaç, “Ne yazık ki sandık güvenliği başta olmak üzere birçok başlıkta yeterli mücadele gösterilemedi. Adayı sahiplenme eksikliği ve koordinasyon sorunları nedeniyle ciddi oy kayıpları yaşandı” diyerek, mevcut ilçe örgütünü eleştirdi.
YENİ YOL HARİTASI ÇİZİYORUZ
Parti içinde değişim ve yenilenme sürecini başlatacaklarını ifade eden Umut Alkaç, genç ve dinamik bir ekiple yola çıkacağını belirtti. Genç üyeleri ve iş insanlarını partiye katacaklarını belirten Alkaç, “Sadece seçim kazanmak değil, uzun soluklu bir halkçı yönetim anlayışıyla İlkadım’ı yeniden inşa etmek istiyoruz. Kadın ve gençlik kolları başta olmak üzere değişimi teşkilâtta birlikte gerçekleştireceğiz” diye kaydetti.
CHP İlkadım İlçe Başkan Adaylığı için adı geçen Av. Umut Alkaç, yerelde güçlenen bir CHP’nin genele de yansıyacağını belirterek, “Bu yolculukta en büyük güvencemiz örgütümüz ve halkımız olacak. İlkadım teşkilatı her koşulda omuz omuza yürüyecek” diyerek sözlerini tamamladı.
Nazım Akpınar