Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tekkeköy'deki kamulaştırma mağduru Solmaz ailesinin ferdi 15 yaşındaki Hamza isimli gençten kendisini sosyal medyadan eleştirdiği gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.
Konuyu Hedef Halk Gazetesi gündeme taşırken, ulusal medyada Sözcü, Cumhuriyet gibi gazeteler ve çok sayıda ulusal kanal ve internet haber sitesi manşetten verdi.
CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Solmaz ailesini evinde ziyaret etti. Başkan Mustafa Demir'i sert dille eleştiren Fatih Türkel, "Sen burada milletin malına çökmeye utanmıyor musun? Ayıp ediyorsun, mübarek Ramazan ayında da utanmıyor musun?" diye sordu.
15 YAŞINDAKİ GENÇTEN Mİ KORKTUN?
CHP'li Başkan Türkel, "Aile kamulaştırmaya karşı değil. 'Devletimizin menfaati varsa, çok da içimize sinmese de başımız üstünde' diyor. Ancak başımızı sokacak, evin dükkanın parasını verin ki; 'çoluk çocuk ortada kalmayalım' diyorlar" dedi. Ailenin mağdur olduğunu sözlerine ekleyen Fatih Türkel, şöyle konuştu; "Kardeşimizin yaşı 15. Reşit değil. Sosyal medyadan bir paylaşım yapmış, eleştirmiş Mustafa Demir'i. Başkan utanmadan sıkılmadan kendisini eleştiren gencimizi mahkemeye vermiş. Mübarek Ramazan ayındayız, günah değil mi bu evlatlara. 15 yaşındaki evladımızdan neden korktunda mahkemeye verdin. Biz CHP olarak ailemizin yanındayız."
N. Alper CABBAR
Mustafa Demir 15 yaşındaki çocuğu şikayet etti - Habere gitmek için tıkla
7 Nisan tarihli HHALK Gazetesi

