SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti
CHP'li Serkan Topal'dan Bakan Kurum'a, Bakan Olarak Tarihe Geçtiniz

CHP'li Serkan Topal'dan Bakan Kurum'a, Bakan Olarak Tarihe Geçtiniz

Hazır

Giriş: 15.12.2025 18:02 Güncelleme: 15.12.2025 18:02
Hatay eski Milletvekili CHP'li Serkan Topal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve ekibine, deprem bölgesinde 2 yılda gerçekleştirilen asrın inşa seferberliği çalışmaları için teşekkür ederek, Kurum'un tarihe geçtiğini söyledi.

Hatay'da 3 dönem milletvekilliği yapmış olan CHP'li Serkan Topal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a ve ekibine deprem bölgesindeki inşaat çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Topal, bu denli hızlı bir toparlanma ve yeniden inşa sürecinin zorluğuna dikkat çekerek Bakan Kurum'un tarihe geçtiğini söyledi.

Bakan Kurum, 27 Aralık'ta son anahtar teslim töreninin yapılacağı Hatay'daki hazırlıkları geçen hafta yerinde incelemiş ve İl Afet Koordinasyon toplantısına başkanlık etmişti.

MUHALEFETTEN TAKDİR

Toplantıda söz alan Serkan Topal, siyasetin ötesinde bir gerçeği dile getirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Günü geldiğinde en sert muhalefeti yapıyoruz ama muhalefet olarak bakıyorum ki, buralarda en çok karşılanan Bakan olarak tarihe geçtiniz. Sizi tebrik ediyorum. Çünkü gerçekten şöyle bir gerçeği konuşmak lazım; Valimizle biz gece gündüz buradaydık. Hatay'a baktığınızda yüz yıllık bir kent. 2 dakikada yok olan yüz yıllık bir kenti 2 yılda inşa etmek çok zordu. Ben açıkçası bir muhalefet milletvekili olarak... 5-6 yılda yeniden burayı inşa etmek [zordu]. Ama hem siz hem ekibiniz... Bir vatandaşımızın bile mağdur olmaması konusunda ekibinizin bu çalışmasını gerçekten takdir ediyorum. Hatay halkı adına gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ben açıkçası bu kadar kısa bir sürede bu kadar konutun yapılmasını beklemiyordum."

BAKAN KURUM'DAN YANIT

Serkan Topal'a teşekkür eden Bakan Kurum ise, bu başarının ekip çalışmasının ve Hatay halkının güveninin sonucu olduğunu ifade etti:

"Biz bunu birlikte yapıyoruz. Buradaki başarı Hatay'ın bir ve beraber olmasıdır. Hatay'ın devletine Cumhurbaşkanımıza tam anlamıyla güvenmesidir. Biz de Hataylı kardeşlerimizi mahcup etmemek için bu mücadeleyi ortaya koyuyoruz. Vazifemizi yapıyoruz, şeref duyuyoruz. Hatay'ın bir hemşehrisi, kardeşi olarak ömrümüzün sonuna kadar da bu madalyayı göğsümüzde taşıyacağız."

 

Demirören Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap