CHP’nin Ağabeyi Suat Binici’ye Son Görev
Paylaş

CHP’nin Ağabeyi Suat Binici’ye Son Görev

CHP Samsun eski Milletvekili Suat Binici için memleketi Vezirköprü’de resmi tören düzenlendi. Binici’nin cenazesi, 2 dönem başkanlık yaptığı belediye binası önünde helallik alındıktan sonra son yolculuğuna uğurlandı.

Samsun’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 23. Dönem CHP Samsun Milletvekili ve Vezirköprü Belediyesi eski Başkanı Suat Binici (78) için resmi tören düzenlendi. Suat Binici'nin cenazesi, ilk olarak Vezirköprü Belediyesi'nin önüne getirildi. Törende Suat Binici'nin siyasi hayatı hakkında bilgi verildi.

Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, “Vezirköprü’ye uzun yıllar hizmet etmiş, kıymetli bir büyüğümüzü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” mesajını verdi.

Burada helallik alınmasının ardından evinin önüne getirilen Binici'nin cenazesi, burada da helallik alınıp Köprülü Mehmet Paşa Camii'ne getirildi. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Suat Binici'nin cenazesi, Yeni Mahalle mezarlığında toprağa verildi.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Cenaze törenine Samsun Valisi Orhan Tavlı, Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, CHP Samsun eski Milletvekili Kemal Zeybek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar ve ailesi katıldı.

CHP SAMSUN’DAN PAYLAŞIM

CHP Samsun İl Başkanlığı’ndan yapılan paylaşımda, “Parti büyüğümüz, Eski İl Başkanımız, MYK Üyemiz ve Samsun Milletvekilimiz Suat Binici’yi Vezirköprü’de ebediyete uğurladık. Vezirköprü’ye, Samsun’a, Partimize, İl Örgütümüze ve ülkemize hizmetleri unutulmayacak. Mücadeleci bir aydınlanmacı Cumhuriyet neferini kaybettik. Ailesinin, sevenlerinin ve tüm Parti örgütümüzün başı sağ olsun. Mekânı cennet olsun” denildi.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.