Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Kongresi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarken mücadele ruhuna vurgu yaptı.
“MANDA VE HİMAYE KABUL EDİLEMEZ”
Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sivas Kongresi kararlarını hatırlatarak, “‘Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz. Manda ve himaye kabul edilemez.’ hükümleri, milletimizin sarsılmaz ruhuyla dünyaya ilan edilmiştir” ifadelerini kullandı.
ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA ANMA
Kılıçdaroğlu, mesajında “Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve kongre ruhunu saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
“MÜCADELE RUHUNA SADAKATTEN AYRILMAYANLARA SELAM OLSUN”
Eski CHP lideri, “Mücadele ruhuna sadakatten ayrılmayan, kararlılık ve cesaretten ödün vermeyenlere selam olsun” sözleriyle mesajını tamamladı.
ankahaber.net