İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen terör ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Ekrem İmamoğlu dahil birçok kişi gözaltına alınırken, Cumhuriyet Halk Partisi’nden dikkat çeken bir adım geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin olağanüstü kurultaya gitme kararı aldığını açıkladı.
ÖZEL: “KAYYUM GİRİŞİMLERİNİN ÖNÜNÜ KESİYORUZ”
CHP Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Özgür Özel, olağanüstü kurultay kararını şöyle duyurdu: "Bugün yeni bir tasarrufu, yeni bir girişim... CHP'ye kayyum atanarak bu seçimi engelleme hazırlıklarını da gördük ve bugün için de yaptığımız başvuruyu açıklıyorum. Tüzüğümüzün 48'nci maddesinin altıncı fıkrası gereğince, 15 gün sonrasına olağanüstü kurultay kararı aldığımızı, partiyi olağanüstü kurultaya götürmek suretiyle kayyum girişimlerinin önünü kestiğimizi tüm Türkiye'ye ilan ederiz."
“SANDIKTA YANIT VERİLECEK”
Kurultayın 6 Nisan’da gerçekleşeceğini belirten Özel, partililere ve kamuoyuna şu mesajı verdi: "Her birinin kişisel namuslarına ayrı ayrı kefil olduğum CHP'nin delegeleri kurultay sandığının başına geçip, bir kişiyi cumhurbaşkanı yapmamak için, Atatürk'ün kurduğu partiye kayyum atamaya bile kalkışanlara inat o sandığın başında iradelerini tazeleyeceklerdir. Bu yolla kötücül akla haydi işinize diyerek yolumuza devam ediyoruz."
Haber Merkezi