CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü: "Ulaşım benim ana dalım"
Paylaş

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü: "Ulaşım benim ana dalım"

Ekleme: 09.02.2024 13:24 Güncelleme: 03.06.2026 15:59

CHP SBB Başkan Adayı Cevat Öncü, "Ben inşaat mühendisiyim ve bu kentin en büyük sorunu ulaşım benim ana dalım. Bu sorunu çözecek ekibe ve bilgiye sahibiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel ile birlikte 2- 3 ve 4 dolu dolmuş duraklarının yöneticileri ve şoför esnafıyla bir araya geldi.

ORTAK PAYDA SAMSUN

Cevat Öncü, "Ortak paydamız Samsun. 1 milyon 350 bin nüfus, 17 ilçesiyle kocaman bir aileyiz. Biz Samsun'un dertlerinin, sıkıntılarının çok olduğunu, yeterince çözülmediğini, Samsun'un farklı ihtiyaçları olduğunu gördüğümüz için başkan olmak için yola çıktık. Samsun'un daha yaşanılır bir şehir olması, problemlerinin azaltılması için elimizi taşın altına koyduk. Problemleri kısa, orta, uzun vadede planlayarak çözeceğiz" dedi. 

3 TEMEL HAKTA SORUN VAR 

Öncü, "Hatasız kul olmaz. Hatasızlık, mükemmeliyet Cenab-ı Allah'a mahsus. Kullar, hata yapar. İnsanın 3 temel hakkı var. Hava, su, ekmek. Samsun'da hava kalitesi ve çevre kirliliği anlamında sıkıntı var mı, var. Suyla alakalı sıkıntı var mı, var. Ekmekle ilgili sıkıntı var mı, var. Samsun'da işsizlik Türkiye ortalamasının bir tık üstünde. Genç işsizliği de Samsun'da hızla artıyor. Bunları bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi yeterince dert edinmemiş. Biz edineceğiz" diye konuştu. 

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Dolmuşçulara hitaben konuşmalarını sürdüren Cevat Öncü, şöyle devam etti: "Akıllı kent yönetim sistemleri için milyonlarca metre kablo döşendi. Bir sürü cihazlar alındı, emek edildi, para harcandı. Ne bekleriz, fayda sağlamasını, sorunun azalmasını bekleriz. Öyle oldu mu, olmadı. Sıkıntılı yerler daha da beter oldu mu, oldu. Cezaya dayalı bir sistem. Akıllı kavşaklar var. Ulaşım ve ulaştırmayla ilgili konular biz inşaat mühendislerinin eğitim alanında ana bilim dalıdır. Biz sayın Mustafa başkana dedik ki, 'Ulaşım ve ulaştırmada eksik yapıyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz'. Bize dedi ki, 'Siz gidin bina yapın, ne yapacağınız ulaşımı, ulaştırmayı'. Ulaşım bizim meslek alanımız. Bu sorunu da çözecek ekibimiz ve bilgimiz var."

 

Ayşe Kuşcu Kaya

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.