CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel: İndirim İstedik Bindirim Uyguladılar
Paylaş

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel: İndirim İstedik Bindirim Uyguladılar

Ekleme: 05.08.2020 17:36 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, elektrik su ve doğal gaz faturalarının vatandaşın cebini yaktığını belirterek tepki gösterdi.

Pandemi sürecinde SASKİ'ye suda indirim yapılması konusunda bir talepte bulunduklarını dile getiren Türkel, Samsun Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Türkel açıklamasında; "Biz indirim istedik onlar bindirim uyguladı. Su insanların en temel ihtiyacıdır. Bunu samimi bir şekilde söylüyorum bu konuyla ilgili bir takım araştırmalarımız da oldu. Türkiye'de en pahalı suyu tüketen şehir biziz. Samsun halkı pandemi sürecinde, bir yandan koroana virüs salgınıyla mücadele ederken, bir yandan da faturalar ile mücadele etti. Elektrik, su ve doğal gaz faturaları, pandemi sürecinde indirimli gelmesi gerekirken katlanarak geldi. Biz indirim bekliyorduk bindirim yapıldı. Bu süreçte olan yine bizim gariban halkımıza oldu. Halkımızın cebindeki iki kuruş para da gitti. Zengin daha da zengin oldu. Bu pandemi sürecinde elektrik, su ve doğal gaz firmaları adeta para kırdı" dedi. 

VERİLEN SÖZLER UNUTULDU

Pandemi sürecinde tüketicilerin elektrik, su ve doğal gazlarının borçlarından dolayı kesilmeyeceği  sözünün verildiğine de  dikkat çeken Türkel, "Samsun'da yaşayan binlerce kişinin borcundan dolayı elektrik ve suları kesildi. Pandeminin ilk yaşandığı süreçte halka söz verenler sözlerini unuttu. Sular kesilmeyecek dendi, kesildi. Elektrik kesilmeyecek dendi, kesildi. Bunları yapanların halkın karşısına geçmeye nasıl yüzü olacak" diye konuştu.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.