Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, ‘3 adaylı’ Atakum İlçe Başkanlığı kongresi öncesi geçtiğimiz hafta sonu Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşen delege seçimlerinde yaşanan kavga olayına ilişkin 5 gün sonra açıklama yaptı.
Bu süreçte parti içi soruşturmanın sağlıklı ilerlemesi için İl Başkanlığı olarak kamuoyuna açıklama yapmamayı tercih ettiklerini kaydeden Mehmet Özdağ, olayı şiddeti en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

CHP Samsun İl Başkanlığı’nın sosyal medyadan paylaştığı kamuoyu açıklamasının altına parti üyelerince yorumlar yapıldı. Yaşanan olayların ardından İl Başkanı Mehmet Özdağ ve yönetimi istifaya davet edildi.
Yaşanan olayın ardından sorumlular hakkında gerekli adımların atıldığını söyleyen CHP’li Özdağ, kavga sırasında başına aldığı darbe sonucu beyin kanaması geçirerek yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren parti üyesi Ayhan Abdik’in de tedavi gördüğünü hastanede ailesiyle görüşüldüğünü aktardı. Özdağ, “En büyük dileğimiz, Ayhan kardeşimizin bir an önce sağlığına kavuşmasıdır” ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYADA TEPKİLER YÜKSELDİ
CHP Samsun İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından günler sonra yapılan paylaşıma parti üyeleri tepki gösterdi. Çok sayıda yorum yapıldı, bazı parti üyeleri açıklamanın geç yapılmasına dikkat çekti.
5 GÜNDÜR 1 KERE BİLE ARAMADINIZ
Yorumlarda CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ istifaya davet edilirken, Abdik ailesinin bir ferdinin yazdığı yorum dikkat çekti; “5 gündür hastanedeyiz bir tane aile ferdimizi arayıp sormadınız utanmadan aile ile görüşülmüş yazabiliyorsunuz gerçekten sizi hayretler içerisinde takip ediyoruz.”


ABDİK AİLESİNDEN ŞOK PAYLAŞIM…
Abdik ailesinin bir ferdinin yazdığı yorum dikkat çekti; “5 gündür hastanedeyiz bir tane aile ferdimizi arayıp sormadınız utanmadan aile ile görüşülmüş yazabiliyorsunuz gerçekten sizi hayretler içerisinde takip ediyoruz.”
CHP’liler sosyal medyadan şu yorumlarda bulundu; “İl başkanı olarak 5 gün sessiz kaldınız, sonra da tatmin etmeyen bir açıklama yaptınız. Atakum’da yaşananlar basit bir kavga değil, organize bir saldırıdır. İl ve ilçe yönetimi istifa etmelidir.”
İSTİFA ÇAĞRILARI YAPILDI
Pek çok yorumda olayın ‘planlı’ olduğunu ileri sürüldü. Bazı yorumlarda ise parti yönetiminin başarısız olduğu kaydedildi. Yaşanan gelişmelerin ardından Mehmet Özdağ ve il yönetimine yönelik istifa çağrıları yineleyerek, yönetimin görevi bırakmasını istedi.
İŞTE O PAYLAŞIMLAR…………….







Hüsnü Can ARMUTÇU