CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu: Çarşamba Şeker Fabrikası çürüyor
Paylaş

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu: Çarşamba Şeker Fabrikası çürüyor

Ekleme: 28.02.2022 17:25 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Çarşamba Şeker Fabrikası'nın üretime başlayabilmesi için yapılan bütün çağrıların sonuçsuz kaldığını kaydeden CHP Milletvekili Hancıoğlu "Türkiye'nin de bu fabrikayı çürümeye terk eden anlayıştan kurtulmaktan başka seçeneği yok!" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Çarşamba Şeker Fabrikası'nın yeniden üretime başlaması konusunda gerekli kaynak aktarımını ve programlamayı yapmayan iktidara tepki gösterdi. 

FABRİKA HANİ AÇILACAKTI 

Fabrikanın 2010 yılından bu yana üretim dışı olduğunu anımsatan Hancıoğlu, kamuoyunun son iki yıldır 'açıldı-açılacak' söylemleriyle kandırıldığını iddia ederek, " Yapılan bütün çağrılar ve girişimler sonuçsuz kaldı. Yandaş müteahhitler için, lüks harcamalar için, şatafat için kesenin ağzını sonuna kadar açan iktidar; Çarşamba Şeker Fabrikası'nın ihtiyacı olan kaynağı yaratmamış, planlamayı yapmamıştır.  Bu fabrikayı yeniden inşa etmeye kalksanız, asgari 150 milyon Avro harcamanız gerekiyor. İşte böyle bir fabrikaya sahibiz ama yıllardır üretim yapılamıyor, istihdam sağlanamıyor, katma değer yaratılamıyor. Pancar üreticisi yıldan yıla üretimden çekiliyor. Ülke ekonomisi kan kaybediyor, çiftçimiz kan kaybediyor. Özellikle son iki yıllık süreçte yaşananlar, iktidarın bu fabrikayı çalıştırma niyetinin olmadığını göstermiştir. O halde, Türkiye'nin de bu fabrikayı çürümeye terk eden anlayıştan kurtulmaktan başka seçeneği yoktur!" ifadelerini kullandı. 

KİMSE ÇİFTÇİMİZİ SUÇLAMASIN!

Son dönemde, 'bölge çiftçisi 150 bin ton pancar üretme sözünü yerine getirmediği için fabrika çalıştırılmıyor' şeklinde bir algı yaratılmaya çalışıldığına da işaret eden Hancıoğlu; bunun doğru olmadığını, birilerinin kendi kusurunu gizlemek için çiftçileri hedef gösterme telaşına kapıldığını ifade etti. Hancıoğlu "Bölgedeki çiftçilerimizle sürekli görüşüyoruz. Fabrika, üretime geçme kararı aldığı an çiftçimiz şeker pancarı üretimine geçmeye hazırdır. Fabrikanın bacası tüttüğünde, pancar üretiminin sorun olmaktan çıkacağı kesindir. İşçisinden, fabrika yöneticisine, sendikasından çiftçisine kadar herkes bu fabrikanın yeninden üretime geçmesini istiyor. Konunun bütün paydaşları sorumluluk almaya hazır ve üretimi başlatma kararını verecek olan iktidara çağrı yapıyor. Bu çabayı, bu kararlılığı daha görünür kılmak için kenetlenmeliyiz "ifadelerini kullandı.  Nazım AKPINAR

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.