Samsun'da son günlerde haciz olayları ile gündeme gelen Atakum Belediyesi'nin Başkanı Av. Cemil Deveci’ye dayanışma ziyareti için Samsun’da biraraya gelen Karadeniz Bölgesi’nin CHP’li belediye başkanları, CHP Samsun İl Örgütü ile birlikte Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelttiği tehdit ve hakaretlere ortak açıklama ile tepki gösterdi.

CHP Samsun İl Örgütü ve Karadeniz Bölgesi’ndeki CHP’li Belediye Başkanları adına konuşan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Karanlık bir isim, milyonlarca yurttaşı temsil eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ölümle tehdit etti. Maalesef ülkemizde varlığı tartışma konusu olan ‘adalet’ kavramı ile can çekişen hukuk sisteminin tam anlamıyla yerle bir edildiği günlerden geçiyoruz. Tehdit ve hakaretleri kabul edilemez buluyor ve en sert şekilde kınıyoruz. Karadeniz’i temsil ettiği iddiasıyla yeraltından siyasete müdahale etmeye yeltenen karanlık ellerin şunu bilmesi gerekiyor. Karadeniz biziz, çünkü biz halkız. Genel Başkanımızın sonuna dek arkasındayız” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ÇALIŞAMAZ HALE GETİRİLMEK İSTENİYOR
Karadeniz’in CHP’li Belediye Başkanları ile birlikte Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile de dayanışma içinde olduklarının altını çizen Fatih Türkel, “Hepinizin bildiği üzere Atakum Belediye Başkanımız Cemil Deveci, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Atakum halkının göstermiş olduğu teveccühle görev başına gelmiş, göreve geldiği gün itibarıyla da makam ve hizmet araçları haczedilmiş, o günden bugüne sayın belediye başkanımız art niyetli kişiler ve art niyetli yönetim anlayışıyla icralarla, hacizlerle, şantajlarla tehdit edilmiş; iş makinaları, makam aracı, makam odası haczedilmiş, banka hesaplarına bloke konulmuştur. Öyle büyük baskılar uygulanıyor ki, adeta Atakum Belediye Başkanı birileri tarafından çalışamaz hale getirilmek isteniyor. Cansiperane, gece gündüz demeden, bütün baskılara,imkansızlıklara rağmen Cemil Deveci başkanımız Atakum’da umut oldu. Başkanımız gecesini gündüzüne katarak Atakum’a emek veriyor. Biz, belediye başkanlarımızla, örgütümüzle bir kere daha Cemil Deveci başkanımızın arkasındayız "dedi.
KARADENİZ DAYANIŞMASI
DOSTA DÜŞMANA DERS VERİR
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ise, “ Atakum Belediyesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve halkımızın zorlukları var. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hep birlikte dayanışma içinde birbirimizin sorunlarını hissederek bu süreci aşacağız. Bu dayanışma, örnek bir dayanışma. Karadeniz dayanışması. Karadeniz dayanışması da farklıdır, başkadır, örneği de yoktur. Karadeniz dayanışması dosta düşmana ders verir. Selam olsun Karadenizlilere” dedi.

Karadeniz bölgesindeki başkanlar, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'ye destek verdi. Başkanlar, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ise yanlarında olduklarının mesajını verdi. N.Alper CABBAR