CHP’li Hancıoğlu’ndan ‘128 milyar dolar’ çıkışı 
Paylaş

CHP’li Hancıoğlu’ndan ‘128 milyar dolar’ çıkışı 

Ekleme: 12.04.2021 09:54 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

CHP’nin ‘128 milyar dolar nerede?’ ilanlarına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açılmasını eleştiren CHP’li Hancıoğlu “Bu para milletimizin parası, bu soru da milletimizin sorusudur ve cevabını mutlaka alacağız” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP’nin ‘128 milyar dolar nerede?’ ilanlarına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açılması hakkında bir açıklama yaptı. 

İktidarın, kurdaki dalgalanmayı önlemek için Merkez Bankası rezervlerindeki dövizleri satması ve üzerine 45,3 milyar daha borçlanması sonucunda 128 milyar dolarlık bir kayıp yaşandığını belirten Hancıoğlu, “Bu satış ve borçlanmaların, iddia edildiğinin aksine kurda yükselme yarattığı ortadadır. Peki o halde milletimizin kasası boşaltılırken, kimler zengin edilmiştir? Bu dövizler kimlere satılmıştır? Bunun hesabı milletimize verilmelidir” dedi.

CEVABI ALANA 
KADAR SORACAĞIZ 

Hancıoğlu “Her yetkiyi bir kişinin uhdesinde toplayan ama o kişiyi hiçbir konuda sorumlu kılmayan rejimi kendilerine kalkan yapan muktedirler; bir yandan milletimizin kaynaklarını yağmalıyor, diğer yandan buna itiraz eden milletimize gözdağı vermeye çalışıyor. ‘128 milyar dolar nerede?’ ilanları hakkında soruşturma açma/açtırmanın tek bir izahı vardır; o da ‘suçluluk telaşı’dır. Buharlaştırılan 128 milyar dolar, milletimizin parasıdır ve bu soru da milletimizin sorusudur. 10 milyon işsizimiz, kepenk kapatan esnafımız, alınterinin karşılığını alamayan çiftçimiz, ayın sonunu getiremeyen emeklimiz ve 83 milyon yurttaşımız adına, aynı soruyu biz de soruyoruz ve cevabını mutlaka alacağız!” açıklamasında bulundu. 


Samsun'da afişler söküldü 

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, '126 milyar dolar nerede?' sorusunun sorulduğu afişler ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kaldırma kararı aldığını açıklayarak, "Gerekçe Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlaması. 128 milyar dolar demenin neresi hakarettir? Kimseye hakaret etmiyoruz, halkın olan  128 milyar dolar nerede? "açıklamasını yaptı. 

CHP İl Başkanı Fatih Türkel 

Türkel, afişlerin sökülüp götürüldüğüne dair anların fotoğraflarını da sosyal medya hesabından paylaştı. Zekeriya FIRAT

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.