Çiftçilere silajlık mısır tohumluğu dağıtıldı
Paylaş

Çiftçilere silajlık mısır tohumluğu dağıtıldı

Ekleme: 25.03.2021 17:17 Güncelleme: 30.05.2026 22:29

Samsun'un Ladik ve Alaçam İlçesi'nde Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında çiftçilere 12 bin kg silajlık mısır tohumluğu hibe edildi

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, kentte toplam 397 bin büyükbaş, 260 bin küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu ve 1 milyon 250 bin ton kaba yem ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Müdür Sağlam, mevcut 600 bin dekar alanda yem bitkileri yetiştiriciliği yapıldığını, 160 bin dekar mera alanlarından 500 bin ton kaliteli kaba yem elde edildiğini ve kaba yem açığının tarla bitkileri hasadından arta kalan sap-samanlardan, otlatılabilen orman ve fındık alanlarından karşılandığını söyledi. 

DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Çayır mera ve yem bitkileri üretiminin artırılması ve meralardaki aşırı otlatma baskısının önlenmesi amacıyla Samsun'da silajlık mısır, yonca, yem bezelyesi, korunga ve İtalyan çimi tohumluklarının tedarik edilerek üreticilere yüzde 75 destekli olarak hibe edileceğini belirten Tarım Müdürü Sağlam, ayrıca DOKAP ile birlikte yürütülecek olan 'Silaj Yaparsan Bol Süt İçersin -Silajı Paketle Asla Zayi Etme' projesi kapsamında silajlık mısır, silajlık soya ve yem bezelyesi tohumluğunun üreticilere dağıtılacağına vurgu yaptı.

Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun'da Jersey ırkı süt sığırı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için proje hazırlığında olduklarını sözlerine ekledi. Selçuk KAYA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.