Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, mevcut İller Bankası gelirleri dışında yeni finans kaynakları oluşturmak için sıkı bir çalışma içine girdiklerini belirtti. Güler, iki yıllık proje ve yatırımların sözünü aldıklarını ifade etti.
ERDOĞAN TALİMAT VERDİ
Başkan Güler, "Ordu'ya ekonomik, sosyal, istihdam, turizm konuları başta olmak üzere birçok proje uygulayacağız. Bu sebeple projelere gerekli mali kaynağı yerelden ve genelden oluşturmak zorundayız. Geçen hafta Ankara'ya iki kez giderek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızla görüşmelerde bulunduk. Cumhurbaşkanımız, bakanlara Ordu'daki projelere destek sağlanması talimatını verdi" dedi.
ÇİNLİ VE JAPONLAR GELDİ
Başkan Hilmi Güler, "Çinli ICBC Bankası'nın yöneticileri üç gün Ordu'da kaldılar, projeleri konuştuk. Çinli firmalar gelecekler ve yapılabilecek projelere dair toplantı yapacağız. Japonya Büyükelçisi gelmişti, onunla da bir takım görüşmeler yapmıştık. Çin ve Japonların ilimize güzel bir ilgisi var" diye konuştu. Hamza ALP / ORDU