Cübbeli Ahmet Hoca Samsun'da yeni tartışma konusunun fitilini ateşledi: Erkek ile kadın aynı ortamda çalışamaz!
Samsun'da vatandaşlarla buluşan Cübbeli Ahmet Hoca, dinî kuralların günlük yaşamda uygulanmasına yönelik kadınlarla erkeklerin aynı ortamlarda çalışmaması gerektiğini savundu.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Samsun Sohbeti programı kapsamında Atatürk Spor Salonu'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Dinî konuların yanı sıra Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri ve toplumsal sorunları değerlendiren Cübbeli Ahmet Hoca, hayat pahalılığına ilişkin açıklamalarıyla dikkat çekti.
1 / 6GEÇİM ZOR OLDU, EKONOMİ BOZUK
Sohbetinde vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Cübbeli Ahmet Hoca, “Helalinden rızık kazanacaksın, geçim zor oldu, ekonomi bozuk" ifadelerini kullandı. Toplumdaki huzursuzluğun ekonomik sorunlarla bağlantılı olduğunu belirten Cübbeli Hoca, “Çünkü herkes geçim derdinde, huzursuzluk had safhada" dedi.
2 / 6GEÇİM ZOR OLDU, EKONOMİ BOZUK
Sohbetinde vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Cübbeli Ahmet Hoca, “Helalinden rızık kazanacaksın, geçim zor oldu, ekonomi bozuk" ifadelerini kullandı. Toplumdaki huzursuzluğun ekonomik sorunlarla bağlantılı olduğunu belirten Cübbeli Hoca, “Çünkü herkes geçim derdinde, huzursuzluk had safhada" dedi.
3 / 6ZENGİNLERİN ARASINDA İHALELER DÖNÜYOR
Kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin eleştirilerde bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, “Zenginlerin arasında ihaleler dönüyor” sözleriyle kamu kaynaklarının belirli kesimlerin elinde toplandığını ileri sürdü.
Vatandaşlardan toplanan vergilerle oluşturulan bütçenin dar gelirli kesimlerin ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini savunarak, kamu kaynaklarının kullanımında adalet vurgusu yaptı.
Vatandaşların birçok alanda vergi ödemek zorunda kaldığını belirten Cübbeli Hoca, “Her şeyden vergi, İslam'da böyle vergi yok” dedi.
4 / 6SAMSUN'DA BU KADAR ÇARŞAFLI NE ARAR?
Konuşmasında kadınların toplumdaki yeri, tesettür ve çalışma hayatına ilişkin görüşlerini de paylaşan Cübbeli Ahmet Hoca, dinî kuralların günlük yaşamda uygulanmasına yönelik kadınlarla erkeklerin aynı ortamlarda çalışmaması gerektiğini savundu.
Cübbeli Ahmet Hoca, sohbet programına katılan kadınların kıyafetleri üzerinden değerlendirmelerde bulundu. “Samsun'da bu kadar çarşaflı ne arar?” ifadelerini kullanan Cübbeli Ahmet Hoca, kentte tesettür anlayışının yaygınlaşmasında medreselerin ve dinî eğitim faaliyetlerinin etkili olduğunu savundu.
5 / 6YENİ KÜLLİYE PROJESİNİ DUYURDU
Cübbeli Ahmet Hoca, Samsun'da hayata geçirilmesi planlanan Uhde Müceddid Mahmut Efendi Külliyesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Cübbeli Ahmet Hoca’nın verdiği bilgilere göre projede 1.300 kişilik mescit, 1.500 kişilik konferans ve düğün salonu, yatılı medrese, kütüphane ve 1.000 kişi kapasiteli aşevi yer alması planlanıyor. Cübbeli Ahmet Hoca, külliyenin yapımına destek çağrısında bulundu.
Atakum, Canik ve Tekkeköy'de gerçekleştirilen sohbetlerin önemine değinen Cübbeli Ahmet Hoca, “Bak bunlar beni sevindiriyor" ifadelerini kullandı ve dinî sohbetlerin devam etmesi gerektiğini söyledi.
6 / 6ÇARŞAMBA'DA AİLE KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ
Cübbeli Ahmet Hoca, Çarşamba ilçesine bağlı Damlataş Mahallesi'ne gitti. Burada defnedilmiş olan büyük dayısı, teyzesi ve yengesinin kabirlerini ziyaret eden Cübbeli Ahmet Hoca, yakınları için dua etti. Ziyaret sırasında kuzenleri ve dayıoğullarıyla da bir araya gelen Cübbeli Ahmet Hoca, aile büyüklerinden Fatma teyzesinin emeklerini andı.
İlgili Haberler
Yorumlar (0)
Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.








