Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateş Çemberi Genişlemeden Yangını Söndürmenin Derdindeyiz
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateş Çemberi Genişlemeden Yangını Söndürmenin Derdindeyiz

Ekleme: 11.03.2026 20:43 Güncelleme: 31.05.2026 16:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar programında İran savaşına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ateş çemberi genişlemeden yangını söndürmek için çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı iftar programında komşumuz İran'a yönelik saldırılar ve bölgede tırmanan gerilimle ilgili tarihi mesajlar verdi. Türkiye'nin barış ve diplomasiden yana olan tavrının net olduğunu vurgulayan Erdoğan, bölgenin bir "katliam şebekesi" tarafından felakete sürüklendiğine dikkat çekti.

"ATEŞ ÇEMBERİ GENİŞLEMEDEN SÖNDÜRMELİYİZ"

Orta Doğu'da 28 Şubat'ta patlak veren krizin derinleştiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin önceliğinin can kayıplarını durdurmak olduğunu söyledi. Erdoğan, "Alev daha fazla büyümeden, ateş çemberi daha fazla genişlemeden, daha fazla can yanmadan, kan dökülmeden yangını söndürmenin derdindeyiz. Türkiye her zaman savaşın değil barışın, çatışmanın değil diplomasinin yanındadır" dedi.

"NETANYAHU HÜKÜMETİ BİR FELAKETTİR"

İsrail hükümetinin bölgeyi terörize ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze ve Lübnan'daki işgal girişimlerini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Her geceyi sığınaklarda geçiren İsrail halkı bile Holokost'tan sonra başlarına gelen en büyük felaketin Netanyahu hükümeti olduğunu dile getirmektedir. Başkasının zararını kendi kârımız olarak asla göremeyiz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BİR İSTİKRAR ADASIDIR"

Türkiye'nin bölgesindeki sarsıntılara rağmen güçlü duruşunu koruduğunu belirten Erdoğan, AK Parti teşkilatlarına ve millete seslenerek şu ifadeleri kullandı:

"Bölgesinin istikrar adası olarak günden güne yıldızı parlayan bir ülkede yaşıyoruz. Terörsüz Türkiye hedefimizi ve Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu yine milletimizle birlikte hayata geçireceğiz. Yorulmadan, yılmadan yolumuza devam edeceğiz."

DAVA ADAMI VURGUSU VE SİYASİ MENTÖRLÜK

Konuşmasında teşkilat yapısına da değinen Erdoğan, tecrübeli isimlerin genç kuşaklara yol göstermesi gerektiğini hatırlattı. "Dava adamının eskisi, emeklisi, kendi köşesine çekilmişi olmaz. Sizler bu partinin omurgasısınız. Genç kardeşlerimize siyasi mentörlük yapmanız, onlara koçluk yapmanız çok çok önemlidir" diyerek AK Parti ailesinin genişlemeye devam edeceğini söyledi.

"MÜZAKERE MASASINA DÖNÜLMELİ"

Erdoğan, Türkiye'nin tarafları tekrar müzakere masasına döndürmek için yoğun bir diplomasi trafiği yürüttüğünü belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Cenab-ı Hak şerleri hayreyler. İnşallah yaşadığımız bu sıkıntılar geçecek; en çok masum çocukları ve sivilleri vuran bu fırtına dinecek, çok daha aydınlık bir şafak sökecektir."

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.