Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024’ün son gününde yayınladığı video mesaj ile yeni yıla ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Ekonomi, iç ve dış politika konularına değinen Erdoğan, 2025 yılı hedefleri doğrultusunda kararlılıklarını ifade etti.
"FIRSATÇILARA KARŞI KARARLI DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK"
Erdoğan, fiyat artışlarına sebep olan fırsatçılara karşı mücadeleye dikkat çekerek, "Milletin ekmeğine göz diken fırsatçılarla mücadelemizi 2025 yılında da kararlılıkla sürdüreceğiz. Gerektiğinde devletimizin kadife eldiven içindeki demir yumruğunu devreye almaktan çekinmeyeceğiz," dedi.
TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HEDEFİ
Cumhurbaşkanı, 2025 yılı vizyonunda terörsüz bir Türkiye hedeflediklerini belirtti. Erdoğan, "Yeni yılda bu hedef doğrultusunda kararlı adımlar atacağız. Milletimize yeni müjdeler vermek istiyoruz," ifadelerini kullandı.
SURİYE VE GAZZE'DE BARIŞ MESAJI
Dış politikada Türkiye’nin barış hedeflerine değinen Erdoğan, Suriye’de istikrarın sağlanması ve Gazze’deki katliamların sona erdirilmesi için çalışmaların süreceğini söyledi. "Başkent Doğu Kudüs olan, özgür ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulması için çabalarımız devam edecek," dedi.
"TÜRKİYE YÜZYILI KARDEŞLİK YÜZYILI OLACAK"
İç politikada birlik ve dayanışma çağrısı yapan Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı’nı kardeşliğin yüzyılı yapmakta kararlıyız. Tüm vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyorum," ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı