Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Seçim süreci 10 Mart'ta başlıyor
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Seçim süreci 10 Mart'ta başlıyor

Ekleme: 06.03.2023 20:58 Güncelleme: 06.03.2023 21:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Mart cuma günü Anayasa'nın kendisine verdiği yetkiyi kullanarak seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasına yönelik kararı imzalayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

10 MART'TA SEÇİM SÜRECİNİ BAŞLATIYORUZ

10 Mart'ta süreci başlatacaklarını belirten Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu:

"Seçim sürecinin bir an önce geride bırakılması şarttır. Daha önce açıkladığımız gibi 14 Mayıs tarihinde yapılmasının bize bu imkanı vereceğini biliyoruz. 

 10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz.

Türkiye'nin, bu afetlerin yaralarını sarması, doğrudan ve dolaylı etkilerini toparlaması için güçlü bir yönetime, güçlü bir siyasi iradeye ihtiyacı vardır.

İkametgahını veya seçmen kaydını değiştiren depremzedelerin hak ve imkanlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlıyoruz."

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.