Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: Vergi Avantajı Genişliyor
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: Vergi Avantajı Genişliyor

Ekleme: 24.04.2026 17:58 Güncelleme: 03.06.2026 18:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışı kazançlarında indirim oranının yüzde 100'e çıkarılacağını ve ihracatçılara yönelik yeni vergi düzenlemelerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Yatırım İçin Güçlü Merkez Programı'nda önemli ekonomik vergi düzenlemelerini kamuoyuyla paylaştı.

YENİ VERGİ DÜZENLEMELERİ VE DESTEKLER

İstanbul Finans Merkezi'nde faaliyet gösteren kurumlara sağlanan vergi avantajlarının genişletildiğini belirten Erdoğan, imalatçı ihracatçılar için Genel Kurumlar Vergisi oranının yüzde 9'a, diğer ihracatçı kurumlar için ise yüzde 14'e indirileceğini ifade etti. Uluslararası doğrudan yatırımları desteklemek amacıyla hukuki, idari, mali ve kurumsal adımların atılmaya devam edileceği vurgulandı.

YURT DIŞI VARLIKLARINA TEŞVİK

Vatandaşların ve şirketlerin yurt dışında bulunan para, altın ve menkul kıymetlerini belirli süreliğine düşük vergi oranıyla Türkiye'ye getirmelerine imkan sağlayan düzenlemeler hayata geçiriliyor. Transit ticaret faaliyetlerine ilişkin de açıklamada bulunan Erdoğan, "Transit ticaret veya yurt dışında gerçekleşen mal alım satımlarına aracılık faaliyetlerindeki kazançlarda indirim oranını yüzde 100'e çıkarıyoruz" dedi.

BÖLGESEL GERİLİME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Konuşmasında uluslararası gelişmelere de değinen Erdoğan, İsrail'in bölgedeki politikalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "İsrail, savaşın fitilini tekrar ateşlemeye çalışıyor. Ne bölgemiz ne de dünya gerilimin sona ereceğinden emin olamıyor. Yine de ihtiyatlı bir iyimserlikle süreci takip ediyoruz. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Netice alana kadar dost ve kardeş ülkelerimizle ateşkes için çabalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.