Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Maarif Vakfı’na 2025 yılı için 6 milyar 774 milyon 954 bin TL’ye kadar kaynak aktarılmasına karar verildi.
KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
“Türkiye Maarif Vakfına Kaynak Aktarılması Hakkında Karar” başlığıyla Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle, vakfa yurt dışında eğitim faaliyetleri yürütmesi amacıyla önemli bir bütçe tahsis edilmesi onaylandı.
EĞİTİM FAALİYETLERİ İÇİN KULLANILACAK
Karara göre Türkiye Maarif Vakfı’na aktarılacak kaynak; okul, eğitim kurumu ve yurtlar gibi tesislerin açılması, bu kurumlarda görev alacak eğitmenlerin yetiştirilmesi, okul öncesinden üniversiteye kadar tüm eğitim kademelerinde burs verilmesi, bilimsel araştırma ve yayın faaliyetlerinin desteklenmesi ile yeni eğitim metotlarının geliştirilmesi amacıyla kullanılacak.
Ayrıca, Vakıf yurt içinde ve dışında yürüttüğü eğitim hizmetlerini, faaliyet gösterdiği ülke mevzuatına uygun biçimde sürdürecek.
YÜRÜTME MEB SORUMLULUĞUNDA
Kararın yürütülmesinden Milli Eğitim Bakanlığı sorumlu olacak. Vakfa aktarılacak kaynak, 2025 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.
Kaynak: ankahaber.net