Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizm Geliri 56 Milyar Dolara Ulaştı
Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Turizm Geliri 56 Milyar Dolara Ulaştı

Ekleme: 01.09.2024 16:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rixos Tersane İstanbul açılışında, Türkiye'nin turizm gelirinin 56 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rixos Tersane İstanbul Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin turizm gelirlerinde önemli bir artış yaşandığını belirtti.

2002 yılında 13 milyon olan turist sayısının 2023 yılında 56 milyona ulaştığını vurgulayan Erdoğan, turizm gelirinin 56 milyar dolara yaklaştığını ifade etti.

TURİZMDE STRATEJİK VİZYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, turizmi stratejik bir alan olarak gördüklerini ve bu alanda kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

"Turizm, birçok sektörü besleyen ve yüksek istihdam sağlayan bir alan. Türkiye, sahil turizmi kadar sağlık, kültür, inanç ve gastronomi gibi farklı alanlarda da büyük bir potansiyele sahip." dedi.

TURİZMDE BÜYÜK ARTIŞ

Erdoğan, 2023'ün ilk 6 ayında 26 milyon 137 bin turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve turizm gelirlerinin istikrarlı bir şekilde artmaya devam ettiğini belirtti.

"2002'den bu yana turizm alanında yaptığımız yatırımlar, Türkiye'yi bu alanda dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline getirdi." ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.