SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Destek Paketi İçin Hazırlık Yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Destek Paketi İçin Hazırlık Yapıyoruz

Hazır

Giriş: 22.05.2025 21:20 Güncelleme: 22.05.2025 21:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kredi destek paketinin hazırlık aşamasında olduğunu belirtti. “Bu adımı atmaya mecburuz” diyerek reel sektöre destek sinyali verdi.

Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, reel sektörün desteklenmesi amacıyla yeni bir kredi paketi üzerinde çalışıldığını açıkladı. Erdoğan, "İlgili arkadaşlarımıza gerekli uyarıları yaptım. Şu anda bunun hazırlığı içerisindeyiz. Bu adımı atmaya mecburuz" dedi.

MİLLİ GELİR VE REZERVLERDE ARTIŞ

Türkiye ekonomisinde yaşanan olumlu gelişmelere değinen Erdoğan, milli gelir ve rezervlerde gözle görülür bir artış olduğunu belirtti: “Şu anda artık Türkiye'nin milli geliri hamdolsun güçlü bir konuma ulaştı. Göreve geldiğimizde rakamlar neydi, şu anda rakamlar nerede? İhracat 265-270 milyar dolar seviyelerinde. Kişi başı milli gelirimiz arttı, rezervlerimiz tırmanıyor.”

KGF DESTEKLERİ YENİDEN GÜNDEMDE

Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) geçmişteki etkisine dikkat çeken Erdoğan, yeni dönemde benzer bir mekanizmanın devreye alınacağını ifade etti: “KGF’yi ben de önemsiyorum. Tulumbaya suyu dökmekte fayda var ki sistem hareketlensin. Yeni dönemde çok daha farklı bir adım atacağız.”

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ, GÜVENDE ARTIŞ

Ekonomi politikalarının sonuç verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonda düşüş yaşandığını ve bu durumun ekonomiye olan güveni artırdığını söyledi: “Son 40 ayın en düşük seviyesini gördük. Ekonomi programımız kararlılıkla sürüyor. Öngörülebilirlik arttı. Bu olumlu tablo, doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.”

FİYAT VE FİNANSAL İSTİKRAR ÖNCELİKLİ

Erdoğan, ekonomi yönetiminde fiyat istikrarı kadar finansal istikrar ve büyüme dinamiklerinin de gözetildiğini vurgulayarak, kararlı duruşun süreceğini belirtti.

 

Haberler.com

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap