Cumhuriyet'in 101. Yılına Özel "Gurur Yüz Bir" Sergisi Samsun'da Açıldı
Paylaş

Cumhuriyet'in 101. Yılına Özel "Gurur Yüz Bir" Sergisi Samsun'da Açıldı

Ekleme: 31.10.2024 13:23 Güncelleme: 03.06.2026 16:53

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyet'in 101. yılına özel "Gurur Yüz Bir" karma sergisiyle geleneksel ve modern sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Cumhuriyet'in 101. yıl dönümüne ithafen hazırlanan "Gurur Yüz Bir" karma sergisi açıldı. Sergi, heykel, seramik, cam gibi çeşitli disiplinlerden özgün eserlerle hem geleneksel sanatın hem de modern tekniklerin estetiğini ziyaretçilere sunuyor.

CUMHURİYET VE SANATIN BULUŞMASI

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, sergi açılışında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in geleceği için bilim ve sanatın gelişmesinin önemine vurgu yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan ise Atatürk'ün sanata verdiği öneme değinerek, "Cumhuriyet'in kazanımlarını ve Atatürk'ün sanat vizyonunu yüceltmek bizler için bir görevdir" dedi.

Sanatseverlerin yoğun ilgisini çeken "Gurur Yüz Bir" sergisi, 13 Kasım'a kadar OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ziyarete açık olacak.

 

Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.