Ordu'da 2014-2015 sezonu başında Altınordu Belediyespor bünyesine alınan ve büyük bir başarı göstererek Süper Lig'e kadar yükselen Bedensel Engelliler Basketbol Takımı, bundan sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi markası altında faaliyet gösterecek.
ÖRNEK OLACAK ADIM
Türkiye'ye 'örnek olacak bir adım' atarak, Engelli Basketbol Takımı'nın 'ana sponsoru' olan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Engelli kardeşlerimizden oluşan basketbol takımımızın bir engelsizlik mücadelesi verdiği, özellikle de toplumdaki var oluş felsefesi gereği parke üzerinde temsil etmeyi sağladıkları için onlara teşekkür ediyoruz. Takımımızın her oyuncusu gönlünü ortaya koyarak insan üstü bir mücadele ortaya koyuyor. Oyuncuların daha iyi şartlara kavuşması ve başarıyla mücadele etmesi için takımı belediye bünyesine aldık" dedi.
KULÜPLERDEKİ MADDİ
İMKANSIZLIKLAR ÜST SAFHADA
Samsun'da ise engelli spor kulüpleri, 'var olma mücadelesi' veriyor. Her sezon maddi imkansızlıklardan dolayı güçlü takım kuramayan ve üst liglere çıkamayan kulüpler, kendi yağlarında kavrulmaya çalışırken, gönüllü bazı iş insanlarının desteği ile liglerde mücadele ediyor. Geçen sezona kadar belediyelerden 'otobüs desteği' alan kulüpler, borçlardan dolayı bu sene otobüs desteği de alamayacak.
Avrupa'da ve Türkiye'de çok sayıda başarısı bulunan Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün (BESK) Başkanı Yakup Özden, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Samsun'daki belediyelere örnek olacak bir sosyal sorumluluk pojesine imza attığını söyledi.
ENGELLİLERE SAHİP ÇIKSINLAR
Başkan Özden, "Futbol ve basketbol liglerinde mücadele ediyoruz. Engellilerin spor yapmasına vesile oluyoruz. Topluma kazandırıyoruz. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı sporcu bulamıyoruz, otobüs olmadığı için deplasmandaki maçlara dahi bazen gidemiyoruz. Sağolsun bazı iş insanları bize sahip çıkıyor. Ancak taşıma su ile değirmen dönmüyor. Büyük meblağlar değil bu sponsorluklar. Ciddi problemlerimiz var. Sporcularımız daha büyük başarılara imza atabilir ama bunun için kaynak gerekli. Aynı anlayışı Samsun'da da bekliyoruz. Engelli spor kulüplerine sahip çıkarlarsa evinden çıkmayan gençleri spor sayesinde topluma kazandırırız. Çok yetenekli gençler var ancak maddi imkansızlıklardan dolayı kulübümüze kazandıramıyoruz" diye konuştu. N. Alper CABBAR