Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gençlerin tarihi, kültürel ve coğrafi zenginlikleri yerinde görerek kardeşlik bağlarını güçlendirmesi amacıyla hayata geçirilen "Delta’dan Likya’ya Gönül Köprüsü Ulusal Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi"nin Bafra ayağındaki programlar başarıyla tamamlandı. Farklı bölgelerdeki öğrencileri ortak etkinliklerde buluşturan proje, gençlerin kültürel etkileşimine büyük katkı sağladı.
FİNİKELİ VE BAFRALI ÖĞRENCİLER BİR HAFTA BOYUNCA BULUŞTU
MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 'Delta’dan Likya’ya Gönül Köprüsü Ulusal Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Projesi'nin Bafra etabı tamamlandı.

Proje kapsamında Finike Eroğlu Nuri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Bafra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerde bir araya geldi. Eğitim, kültür, sanat ve turizm temalı programlarda öğrenciler ortak çalışmalar yürütürken, kardeşlik, paylaşım ve kültürel etkileşim konularında etkinlikler gerçekleştirildi.


Akdeniz ve Karadeniz kültürünü harmanlayan, öğrencilerin vizyonunu genişleten ve kalıcı dostlukların temelini atan bu anlamlı organizasyonun Bafra ayağındaki kapanış programı, projeye katkı sunan idareci, öğretmen ve öğrencilerin birlikte çektirdiği anı ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Demirören Haber Ajansı
