Denetimli Serbestlik 20. Yıl Toplantısı Samsun'da Başlıyor

Denetimli Serbestlik 20. Yıl Toplantısı Samsun'da Başlıyor

Hazır

Giriş: 29.09.2025 14:06 Güncelleme: 30.05.2026 21:33
Denetimli Serbestlik uygulamasının 20. yılına özel "Dönüşüm Odaklı Yaklaşım" sempozyumu Samsun'da düzenleniyor. Adalet Bakanlığı yetkilileri, akademisyenler ve STK temsilcileri bir araya gelecek.

"Denetimli Serbestlikte Dönüşüm Odaklı Yaklaşım: STK & Kamu İş Birliği Sempozyumu", denetimli serbestlik sisteminin 20. yıl dönümü kapsamında Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez Samsun'da düzenleniyor. 1-2 Ekim tarihlerinde Samsun Ömer Halisdemir Kongre Merkezi'nde yapılacak toplantıda, sistemin dünü, bugünü ve geleceği geniş bir katılımla değerlendirilecek.

BAKAN YARDIMCISI VE VALİ AÇILIŞ KONUŞMALARINI YAPACAK

Yoğun bir programla iki gün sürecek olan sempozyum, üst düzey katılımıyla dikkat çekiyor. Toplantının açılış konuşmaları, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can, Samsun Valisi Osman Tavlı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ve diğer önemli isimler tarafından yapılacak. Sempozyum kapsamında, sistemin 20 yıllık gelişim sürecini anlatan bir sunum da Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Dr. Hüseyin Şık tarafından gerçekleştirilecek.

DÖNÜŞÜM ODAKLI YAKLAŞIM VE İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

Sempozyum boyunca, farklı oturumlarla birçok konu ele alınacak. "Denetimli Serbestliğin Medyadaki Algısı" başlığı altında medya temsilcileri, sistemin toplumdaki yansımalarını tartışacak. "Merkez ve Taşra Yönetiminde Kurumlar Arası İş Birliği" panelinde ise Emniyet Genel Müdürlüğü, İŞKUR ve çeşitli il müdürlüklerinden temsilciler, denetimli serbestlik sürecindeki koordinasyonu değerlendirecek.

ESKİ HÜKÜMLÜLER BAŞARI HİKAYELERİNİ ANLATACAK

Sempozyumun en dikkat çekici oturumlarından biri, denetimli serbestlik sürecini tamamlamış eski hükümlülerin başarı öykülerini paylaşacağı panel olacak. Bu oturum, toplumla yeniden bütünleşmenin önemini ve örnek deneyimleri gözler önüne serecek. Gönüllülük mekanizmasının rolü, ceza infaz kurumları ile iş birliği ve çocuk suçluluğuyla mücadele gibi başlıkların da masaya yatırılacağı sempozyum, Türkiye'nin adalet sistemi için önemli bir vizyon ortaya koymayı hedefliyor.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap