Deneyap Atölyesi faaliyete başladı 
Paylaş

Deneyap Atölyesi faaliyete başladı 

Ekleme: 06.11.2020 15:41 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Deneyap Türkiye’ projesi kapsamında kurulan "Samsun Deneyap Teknoloji Atölyesi" faaliyete başladı. 

Samsun Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı İlkadım Gençlik Merkezi’nde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde 5 ve 6. sınıflarda okuyan 104 öğrenci ile 9 ve 10. sınıflarda okuyan 61 öğrencinin cumartesi ve pazar günleri 8 ayrı atölyede Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 10 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitim almaya başladı. 

TÜM İMKANLAR 
SEFERBER EDİLDİ 

Deneyap Türkiye projesinin, bilim ve teknoloji alanında ülkenin geleceğini şekillendirecek bir proje olduğunu belirten Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, bilimden sanata, spordan kişisel gelişime, dil eğitimlerinden teknolojiye kadar geniş bir yelpazede eğitim veren Gençlik Merkezlerinde geleceğin teminatı olarak görülen gençler için tüm imkanların seferber edilmiş durumda olduğunu sözlerine ekledi. 

Öğrencilere, atölyede birçok konuda ücretsiz eğitim veriliyor. N.Alper CABBAR                                    

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.