Depremzedeler İçin Vergi Borçlarına Yeni Düzenleme
Paylaş

Depremzedeler İçin Vergi Borçlarına Yeni Düzenleme

Ekleme: 01.12.2024 21:45

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem bölgesindeki mükellefler için vergi borçlarına 24 ay faizsiz taksit imkanı sunulacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde uygulanan mücbir sebep halinin dün itibarıyla sona erdiğini duyurdu. Ancak bireysel başvurularla bu durumdan yararlanmaya devam edilebilecek.

FAİZSİZ 24 AY TAKSİT İMKANI

Bakan Şimşek, depremden etkilenen mükelleflere, birikmiş vergi borçlarını ödemede kolaylık sağlanacağını belirtti. Açıklamasında, "Birikmiş vergi borçlarını tek seferde ödemekte zorluk çeken mükelleflere faizsiz 24 ay taksit imkanı sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

DEPREM YARALARI SARILMAYA DEVAM EDİYOR

Bakan Şimşek, son iki yılda deprem için yaklaşık 2,6 trilyon lira harcandığını belirterek, "Deprem yaralarını sarmak için bütçe imkanlarını seferber etmeye devam edeceğiz." dedi.

 

Erkan Şenel

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.