İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Giresun’da katıldığı ‘Toplu Üye Katılım Programı’nda yaptığı konuşmada Suriyeliler, Türkiye’nin göç politikası ve Suriye ile ilgili gelişmeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
"238 BİN SURİYELİNİN VATANDAŞLIĞI İPTAL EDİLMELİDİR"
Dervişoğlu, Suriye’de Esad rejiminin sona erdiğini belirterek, Türkiye’deki Suriyelilere sağlanan hakların artık geçerliliğini yitirdiğini ifade etti. Şu sözlerle vatandaşlık iptaline çağrı yaptı: "Esad gitmiştir, misafirlik bitmiştir. Esad rejiminden kaçmış Suriyelilere sağlanacak olan haklar artık geçerliliğini yitirmiştir. 238 bin Suriyelinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığı derhal iptal edilmelidir."
SURİYE POLİTİKALARINA ELEŞTİRİ
Türkiye’nin Suriye ile ilgili güçlü bir eylem planı oluşturması gerektiğini savunan Dervişoğlu, İsrail’in Suriye’deki toprak ihlallerine de dikkat çekti. "İsrail, Suriye’de toprak ilhak ediyor, donanmasını batırıyor. Buna karşılık Türkiye olarak ciddi bir duruş sergilememiz gerekiyor" dedi.
"GÖÇ POLİTİKASI DEMOGRAFİK İSTİLAYA YOL AÇIYOR"
Dervişoğlu, Türkiye’deki düzensiz göç sorununa da vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:
"Ülkemiz bir göç hendeğine dönüştürülmüştür. Kimilerine göre 8, kimilerine göre 10 milyon düzensiz sığınmacı ülkemizde bulunmaktadır. Bu demografik istila, uzun vadede Türkiye’mizin başına bela olacaktır."
"BEN KEYFEKEDER KONUŞMUYORUM"
Açıklamalarında vatandaşlık iptaline dair eleştirilere de yanıt veren Dervişoğlu, "Ben bunları ırkçılık veya yabancı düşmanlığı için değil, devletimin hak ve hukukunu koruma amacıyla söylüyorum. Bu mesele ciddiyetle ele alınmalıdır" dedi.
Demirören Haber Ajansı