Dev Samsunspor Bayrağı İle Avrupa'yı Turladı: 31 Bin Kilometre Yol Yaptı
Paylaş

Dev Samsunspor Bayrağı İle Avrupa'yı Turladı: 31 Bin Kilometre Yol Yaptı

Ekleme: 27.03.2026 15:33 Güncelleme: 03.06.2026 18:05

Samsunspor taraftarı Olgun Aydoğan, 55 metrekarelik dev bayrakla Kırmızı-Beyazlı ekibin tüm Avrupa deplasmanlarını gezdi. Tarihi bayrak kulübe hediye edilecek.

Samsunspor taraftarı Olgun Aydoğan (59), Samsun’un plaka kodunu planlayarak 55 metrekarelik yaptırdığı bayrak ile takımın Avrupa deplasmanlarında oynadığı tüm maçlara katılarak 31 bin kilometre yol yaptı. 

BAYRAĞI SAMSUNSPOR'A HEDİYE EDECEK

Kırmızı-Beyazlı ekibin bu sezon oynadığı tüm Avrupa maçlarına giden Olgun Aydoğan, bu bayrakla birlikte gittiği tüm deplasman maçlarında toplamda 31 bin kilometre yol yaptı. Tüm Avrupa maçlarına kendisiyle birlikte götürdüğü bayrağı Samsunspor’a hediye etmek istediğini söyleyen Aydoğan, "Şu an bayrağın üzerinde o ülkelerin tozu, kiri, toprağı var. Onu da inşallah kulübe hediye etmek istiyorum. Yani bu tarih belki 20 sene sonra tekrar yaşanacak, bu bayrak da o günlerden bir iz olarak kalsın istiyorum. Bayrak, tribündeki boşlukları da doldurdu ve 55 metrekare olduğu için güzel bir görüntü oluşturdu. Bu bayrağın deplasmanlarda ciddi bir etkisi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

'31 BİN KİLOMETRE YOL YAPTIM'

Samsunspor’un devam eden başarıları ile daha fazla çalışmalar yapacağını söyleyen Aydoğan, “Samsunspor’un bu başarılarını bir başlangıç olarak görüyoruz. Bu yüzden bir fikir edindim ve bir bayrak yaptıralım dedim. Bu bayrak tam 55 metrekare, yani Samsun’un plaka kodu büyüklüğünde oldu. Aşağı yukarı 7,5 kilo ağırlığında. Bu bayrağı sırtımda taşıyarak Samsun’dan İzlanda’ya 11 bin kilometre, Almanya’ya 5 bin kilometre, Üsküp’e, İspanya’ya ve diğer tüm Avrupa deplasmanlarına gittim. Zorluk yaşamama rağmen götürdüm ve bununla gurur duyuyorum. Şu ana kadar Samsunspor’un Avrupa deplasmanları için bu bayrakla birlikte toplam 31 bin kilometre yol yaptım” şeklinde konuştu. 

'TRİBÜN KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAMADIK'

Samsunspor’un güzel giden başarılarına rağmen vatandaşların şehirlerini tam anlamıyla desteklemediklerini belirten Aydoğan, “Bu sezon Avrupa’da şu ana kadar 12 maç yaptık. Hatıralarımız, anılarımız, paylaşımlarımız oldu. Dostluklar kazandık. Samsun’dan Avrupa deplasmanına giden arkadaşlarla bir grup olduk. Bunların hepsi Samsunspor sayesinde oldu. Ancak iç sahadaki maçta taraftar ve seyirci sayımız biraz azdı. Biz Atatürkçü Derneği üyeleriyiz, Samsunspor’daki arma için bu maça geldik. Samsunlu da değiliz, Fenerbahçeliyiz ama Samsunspor’un Atatürk’lü arması için desteklemeye geldik. Ama maalesef Samsun’da henüz bu tribün kültürünü tam anlamıyla oluşturamadık" dedi. 

Olgun Aydoğan: "Samsunspor’un Avrupa’daki deplasman maçlarında, Samsunspor taraftarının yanında Beşiktaş, Fenerbahçe, Göztepe, Altay taraftarları ile birlikte maçlar izledik. Samsunspor burada renkleri insanları birleştirdi" dedi.

 

Demirören Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.