DİSK Emekli Sen Samsun Şubesi üyeleri, İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidinde eylem yaptı. 'Sefalet ücretine hayır, sağlıkta katılım payına son' yazılı pankartlar taşıyan emekliler, insanca yaşama yetecek ücret talep etti.
DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Arif Kutlu, "Emekliler, içinden geçtiğimiz ekonomik ve politik kriz döneminde; 'istikrar' söyleminin yalnızca yoksullaşmada istikrarda görülebildiği bu dönemde, açlık sınırındaki büyük artışlar ve alım gücündeki ciddi düşüşler karşısında hem bayramı hem de emekliler haftasını 'insan onuruna yakışır bir emeklilik yaşamı'ndan olabildiğince uzak karşılıyor. Bu düzen; bayram, emekliler haftası, yılbaşı ya da maaş günü dinlemiyor "dedi.
EMEKLİLER ZORDA
Kutla şöyle devam etti; "Yorgun demokratların değil; demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayanların sendikası DİSK Emekli-Sen; iktidarın yanlış ve yanlı politikaları, ekonomik krizler ve halkı kobay olarak gören siyasiler karşısında emeğin dokuduğu her ilmeğin karşılığını talep etmeyi sürdürüyor. Dün ilmek ilmek bugünü dokuyan emekliler; bugün de yarını işçilerle, emekçilerle, gençlerle, kadınlarla hep birlikte örmeye devam ediyor. Emekliler haftasında, insanca bir yaşam talep eden tüm emeklilere sözümüzü bir kez daha hatırlatıyoruz:
Bu âlemin bizim olduğu günlerde, emekliler haftasını şenliğe çevirecek; o güne kadar mücadeleden vazgeçmeyecek, hiçbir zaman demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayacağız! "ifadelerini kullandı.
Zekeriya Fırat