DİSK Emekli Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, geçtiğimiz ay imzalanan ve 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin maaşlarına zam oranlarının belirlendiği toplu sözleşme mutabakatına olan tepkisini sürdürdü.
MEMUR AÇLIK SINIRINDA
Aydın yaptığı yazılı açıklamada, "2022 yılının ilk yarısı için yüzde 5 artı enflasyon farkı; ikinci yarısı için ise yüzde 7 artı enflasyon farkına imza atan memur sendikası genel başkanı toplu iş sözleşmesinin ciddi anlamda memnuniyet üreteceğini söyledi. Bu memnuniyet ne yazık ki 6,5 milyon memur ve memur emeklisi ile ailelerini kapsamamaktadır. Bu memnuniyet; sarayın, halkın bütçesini sermayeye peşkeş çekenlerin, sendika ağalarının memnuniyetidir. Kendileri de gayet iyi bilmektedirler ki; asgari ücret ücretin yoksulluk sınırın kat kat altında olduğu bir ülkenin işçisi de memuru da emeklisi de öğrencisi de memnuniyetteden uzak açlıkla bir yaşam sürmektedir "dedi.
Aydın, yoksulluk sınırının altında tek bir aile, tek bir işçi, tek bir emekli kalmayıncaya kadar mücadele edeceklerini, toplu sözleşme masalarında tam temsil sağlanıncaya kadar haykıracaklarını sözlerine ekledi. Emin ÇEKİÇ