Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yılın ilk çeyreği için doğal gaz fiyatlarında bir değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, 2024 yılı için doğal gaz ve elektrikte yapılan sübvansiyonlara da değindi.
2023-2024 YILLARINDA DEVAM EDEN SÜBVANSİYON DESTEĞİ
Bakan Bayraktar, doğal gaz ve elektrik için 2023 yılında 275 milyar lira, 2024 yılı için ise yaklaşık 400 milyar lira sübvansiyon sağlandığını açıkladı. 2024 yılı bütçesinde de elektrik ve doğal gaz için ayrı ayrı büyük meblağlar öngörüldü: Elektrik için 230 milyar lira, doğal gaz içinse 200 milyar lira üzerinde bir rakam tahmin ediliyor.
DOĞAL GAZDA ZAM BEKLENMİYOR
Bayraktar, doğal gazda bu yılın ilk çeyreğinde bir zam yapılmasının öngörülmediğini belirtti. "Bu ilk çeyrek için bir şey düşünmüyoruz, yani zam yok" diyerek vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Ayrıca doğal gazda tüm abonelere yüzde 65 sübvansiyon uygulandığı bilgisini verdi.
2025 YILI İÇİN DÜZENLEME İHTİMALİ
Bakan, doğal gaz fiyatlarıyla ilgili 2025 yılı içinde bir düzenleme yapılabileceğini ifade etti. Ancak, "Muhtemelen bu kış hiçbir şey değişmeyecek" şeklinde bir açıklama yaptı ve yıl sonuna doğru belki bir değişim olabileceği sinyalini verdi.
Türkmen Gazı İle İlgili Çalışmalar Devam Ediyor
Enerji Bakanı Bayraktar, Türkmen gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşınmasıyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Bayraktar, "Otuz yıllık rüyamız inşallah gerçeğe dönüşecek" diyerek son aşamaya gelindiğini belirtti.
Haberler.com