Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Doğu Karadeniz bölgesi için kritik bir kar yağışı uyarısı yayımladı. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bölgenin iç kesimleri ve yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde bu geceden itibaren dondurucu soğuklar ile birlikte yoğun kar yağışının etkili olması bekleniyor.
YÜKSEK KESİMLERDE KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ AŞACAK
26 Aralık 2025 Cuma günü saat 22.00 itibarıyla başlayacak olan yağışların, özellikle Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Trabzon ve Giresun’un yüksek kesimlerinde 10 ile 20 santim arasında bir örtü bırakacağı tahmin ediliyor. Rize ve Artvin’in sarp dağlık bölgelerinde ise kar kalınlığının yer yer 20 santimin üzerine çıkarak "yoğun kar" sınıfına ulaşması öngörülüyor.
ULAŞIMDA AKSAMALARA DİKKAT: 24 SAAT SÜRECEK
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının 27 Aralık 2025 Cumartesi günü saat 22.00’ye kadar kesintisiz devam edebileceğini bildirdi. Kar yağışıyla birlikte oluşabilecek buzlanma, don olayları ve görüş mesafesinin düşmesi gibi nedenlerle ulaşımda ciddi aksamalar yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Bölge genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği vurgulanırken, vatandaşların hazırlıklı olması istendi.
SÜRÜCÜLERE VE VATANDAŞLARA HAYATİ UYARILAR
Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde ikamet eden vatandaşlar ile karayolunu kullanacak olan sürücülerin don tehlikesine karşı tedbirli olmalarını istedi. Araçlarda zincir, çekme halatı ve takoz gibi ekipmanların bulundurulması istenirken; dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı da duyarlı olunması gerektiği hatırlatıldı.
İhlas Haber Ajansı