Nisan ayının ilk komisyon toplantısını, Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında gerçekleştiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi 8 komisyon maddesinden 2’sinin ilgili daire başkanlığına iadesine, 2’sinin değiştirilerek onaylanmasına, 4’ünün de komisyona geldiği gibi kabul edilerek meclise havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan'ın 2018 yılı denetim ve faaliyet raporunda temsil ve tanıtım giderlerini sorması üzerine Başkanvekili Nihat Soğuk açıklama yaptı.
AMACIMIZ TİCARETTİ
2018 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 6 milyon liralık temsil ve tanıtım gideri olduğunu söyleyen Başkanvekili Soğuk, "Birçok alanda Samsun'un tanıtılması için harcama yapıldı. En büyük harcama ise 808 bin lira ile Ukrayna'nın Krasnador-Novoroski ve Maykop şehirlerine giden uçaklardaki koltuk teminat bedeli oldu. Bu bölgeye hitap edebilen şehir olmayı öngören önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'umuzun karşısında bulunan bu şehirlerle tanışması, ticari ve ekonomik alanlarda gelişmesine sebep olan çalışmalar yapıldı. Ulaşımın kolaylaşması gidiş-gelişin daha sağlıklı hale gelmesi açısından ortaya konan giderler söz konusu oldu. Uçak seferleri kalktı" dedi.
HER ALANDA KATKIMIZ VAR
Nihat Soğuk şöyle konuştu; "Şehrimize farklı zaman dilimlerinde ziyarete gelen misafirlerimiz, cenazelerde ve sergilerde olması gereken giderler, yapılan hizmetlerin tanıtılması ve duyurulması, Samsun'un çeşitli illerde tanıtılması için bizlerden istenen destekler oldu. Bedensel engelli sporcularımızın deplasmana gidiş gelişlerindeki harcamalar, yeni evlenen çiftlerimize yapılan destekler, roman vatandaşlarımıza verilen destekler, dini ve milli bayramlardaki harcamalar, Çanakkale Şehitlikleri'ni ziyaret eden araçların tutulması, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda düzenlenen spor müsabakalarına yapılan katkılar oldu."
YILMAZ'IN ÖNGÖRÜSÜ PAHALIYA MAL OLDU
AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Samsun ile karşı ülkelerdeki şehirler arasında tanışma ve ticareti geliştirme öngörüsü ve çabaları pahalıya mal oldu. Büyükşehir Belediyesi, 'dolmayan uçaklara 808 bin lira' ödedi. Yılmaz milletvekili oldu, uçuşlar iptal oldu. Recep MOL