Dört cacığa 1000 TL hesap! Restorana ceza yağdı
Paylaş

Dört cacığa 1000 TL hesap! Restorana ceza yağdı

Ankara'da bir restoranın 4 porsiyon cacık için 1000 TL hesap çıkarması üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yapılan denetimde 34 ürünün fiyatında farklılık tespit edilen işletmeye idari para cezası uygulandı.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde faaliyet gösteren bir restoranda 4 porsiyon cacık için 1000 TL hesap çıkarılması sosyal medyada gündem oldu. Bir müşterinin şikâyeti üzerine Ticaret Bakanlığı ekipleri işletmede denetim gerçekleştirdi. İncelemeler sonucunda restorana 135 bin 82 TL idari para cezası kesildi.

SOSYAL MEDYADAKİ ŞİKÂYET ÜZERİNE DENETİM

Restoranda yemek yiyen bir vatandaş, Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan'ı etiketleyerek sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Menüde fiyat hiç belirtilmemesine rağmen 4 tane cacığa 1000 TL hesaba yazmışlar" ifadelerini kullandı.

Şikâyetin CİMER'e de iletilmesinin ardından Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri restoranda fiyat etiketi denetimi yaptı.

34 ÜRÜNÜN FİYATINDA FARKLILIK BELİRLENDİ

Denetimde restoranın girişindeki fiyat listesi ile masalarda bulunan QR kodlu menü karşılaştırıldı. 34 ürünün satış fiyatlarının birbirinden farklı olduğu belirlendi. QR kodlu menüde ise bir porsiyon cacığın 250 TL olarak fiyatlandırıldığı görüldü.

RESTORANA 135 BİN 82 TL CEZA

Ticaret Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bekir Kaplan, denetimin sonucunu sosyal medya hesabından duyurarak şu açıklamayı yaptı:

"Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nin 9’uncu maddesinin birinci fıkrasına aykırılık nedeniyle işletmeye 135.082 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak tüketicilerimizin ekonomik çıkarlarının korunması ve fiyat şeffaflığının sağlanması amacıyla denetimlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz"

 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.