Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, oda yönetim kurulu üyeleri ile oda binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda tıp eğitiminde mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitiminin yeniden nitelikli hale getirilmesi gerektiğini belirten Çadır, "Bilim ve teknoloji kar amacıyla değil, mevcut ve gelecekteki toplumsal ihtiyaca göre kullanılıp geliştirilmelidir. "dedi.
BASKI KURULUYOR
Hekimlerin serbest çalışma hakkının gasp edilmemesi gerektiğini söyleyen Çadır, "Hekimliğin yüzyıllardan beri süregelen serbest çalışma, mesleki bağımsızlık hakkı gasp edilmemelidir.
Demokrasilerde önemli ilke; toplumun sorumluluk verdiklerini en güçlü katılım yöntemleriyle seçebilmesi ve denetleyebilmesidir. Ancak ne yazık ki son dönemlerde iktidarların seçilmişlerle ve denetlenme ile ilgili sorunları olduğunu görüyoruz.
Demokratik ülkelerde en geniş yetkilerle donatılan, mesleki bağımsızlıkları güvence altına alınan meslek örgütleri ne yazık ki baskıcı rejimlerde yetkileri kısıtlanan, mesleki ve mali özerlikleri daraltılan halkın ve meslektaşlarının yararına tutum aldıklarında iktidarlar tarafından hedef haline getirilen bir anlayışla karşılaşmaktadırlar. TTB’nin en büyük dayanağı toplumdur, hekimlerdir. TTB bu güç ve sorumlulukla, üzerinde oluşturulmaya çalışılan olumsuz algılarla, baskılarla dün olduğu gibi bugün de, yarın da mücadele edecek birikim ve inanca sahiptir "dedi.
Zekeriya FIRAT