SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Dünya Kahvaltı Günü'nde 'Samsun Kahvaltısı' Tanıtıldı

Dünya Kahvaltı Günü'nde 'Samsun Kahvaltısı' Tanıtıldı

Hazır

Giriş: 05.06.2024 14:03 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun Gastronomi Komitesi tarafından organize edilen kahvaltı programında 'Samsun kahvaltısı' tanıtımı yapıldı. Program, Ladik ilçesinde bulunan Ambarköy Açık Hava Müzesi'nde gerçekleştirildi ve katılımcılara zengin Samsun kahvaltı menüsü sunuldu.

Sunumda, dünyanın en iyi ekmeği seçilen Bafra pidesi dahil olmak üzere, Samsun'a özgü birçok lezzet yer aldı.

Kahvaltı menüsünde Bafra, Çarşamba ve Terme pideleri, Alaçam koyun peyniri, Bafra manda sütü ve kaymağı, Kavak Çakallı menemeni, Salıpazarı kestane balı, 19 Mayıs süt reçeli, soğan mıhlaması, çökelek söndürme, kavurmalı yumurta, yumurta salatası, dilim patates gözleme ve kuşburnu marmeladı gibi lezzetler yer aldı. Bu zengin çeşitlilik, davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

"SAMSUN ÇOK ZENGİN GASTRONOMİ ÇEŞİTLİLİĞİNE SAHİP"

Kahvaltı programında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Samsun'un gastronomi zenginliğini vurguladı. Bulut, "Biz Samsun Gastronomi Ekibi olarak 17 ilçemizi gezdik ve bir envanter çıkardık. Samsun, yaşadığımız coğrafya itibarıyla çok zengin bir gastronomi çeşitliliğine sahip. İnsanlar gastronomi turizmi için birçok yere gidiyorlar. Burada şunları yapmak lazım: Bu organizasyonun kesintiye uğramaması gerekiyor.

Her ilçenin kendine özgü kahvaltılarının oluşturulması lazım. Samsun, bulunduğu coğrafya itibarıyla Anadolu'ya, Karadeniz'e açılan bir ulaşım aksının içindedir. Hem Yakakent, Bafra tarafına hem de doğu tarafına baktığımız zaman aslında birer kümelenme merkezleri de var. Buralara yapılacak olan tesisler aracılığıyla yöresel ürünlerin sergilenmesi, satışa sunulması ve kahvaltıların oluşması büyük bir avantaj sağlayacaktır” dedi.

"SAMSUN GASTRONOMİSİNİ TANITMAYA YÖNELİK ÇOK CİDDİ FAALİYETLER YAPIYORUZ"

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz da etkinlikte bir konuşma yaptı. Almaz, “Bugün Dünya Kahvaltı Günü. Samsun kahvaltısını tanıtıyoruz. Samsun'un tüm değerlerini çeşitli platformlarda tanıttığımız gibi kahvaltısını da tanıtıyoruz. Anadolu'nun birçok şehri gibi Samsun da artı yönleriyle dikkat çekmektedir. Sadece iklimi, denizi, doğası, sosyal ve kültürel alanları değil aynı zamanda gastronomisi de çok çok ünlüdür. Samsun gastronomisini tanıtmaya yönelik çok ciddi faaliyetler yapıyoruz. Burada ekmek çeşitleri, peynir çeşitleri, turşu çeşitleri de var” dedi.

Programda ayrıca Ladik Kadın Kooperatifi tarafından Ladik'e özgü yemeklerin bulunduğu stant açıldı. Etkinliğe kaymakamlar, kurum amirleri ve çalışanları katıldı.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap