Dünya Şampiyonası'nda Türk Haltercilerden 3 Madalya
Paylaş

Dünya Şampiyonası'nda Türk Haltercilerden 3 Madalya

Bahreyn’de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda Türk sporcular Yusuf Fehmi Genç ve Kaan Kahriman 3 madalya kazandı. Kaan, gençler dünya rekorunu kırdı.

Dünya Halter Şampiyonası, Bahreyn’in başkenti Manama’da 92 ülkeden 471 sporcunun katılımıyla devam ediyor. Organizasyonda Türkiye’yi temsil eden milli sporcular Yusuf Fehmi Genç ve Kaan Kahriman, başarılı performanslarıyla 3 madalya kazandı.

YUSUF FEHMİ GENÇ’İN BRONZ BAŞARISI

Erkekler 67 kilo kategorisinde yarışan Yusuf Fehmi Genç, silkmede 181 kilo ve toplamda 327 kilo kaldırarak iki bronz madalya kazanıp Dünya Üçüncüsü oldu. Koparmada ise 146 kiloluk kaldırışıyla dördüncü sırada yer aldı.

KAAN KAHRİMAN’DAN GENÇLER DÜNYA REKORU

Aynı kategoride yarışan Kaan Kahriman ise koparmada 148 kiloluk kaldırışıyla gençler dünya rekorunu kırarak bronz madalyaya uzandı. Kaan, silkmede 175 kilo ve toplamda 323 kiloluk derecesiyle beşinci sırada yer aldı.

FEDERASYON BAŞKANI’NDAN TEBRİK

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, şampiyonada ülkemizi başarıyla temsil eden sporcuları, antrenörleri ve kulüpleri tebrik ederek, “Milli sporcularımızın bu başarısı, Türk halterinin geleceği için büyük bir umut kaynağıdır” dedi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.