SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Edip Akbayram’a Duygusal Veda! Kızı Türkü’den Yürek Burkan Konuşma

Edip Akbayram’a Duygusal Veda! Kızı Türkü’den Yürek Burkan Konuşma

Hazır

Giriş: 04.03.2025 13:08 Güncelleme: 04.03.2025 13:08
Efsane sanatçı Edip Akbayram, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Kızı Türkü Akbayram ve sanat camiasından duygusal veda mesajları geldi.

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Edip Akbayram, 2 Mart’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sevenleri, ailesi ve sanat camiası, Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen veda töreninde büyük ustaya gözyaşlarıyla veda etti.

SANAT VE SİYASET DÜNYASI BİR ARAYA GELDİ

Törene, Akbayram’ın ailesinin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zülfü Livaneli, Onur Akın, Ferhat Göçer, Suavi ve Kubat gibi sanat dünyasından pek çok isim katıldı.

Veda töreni, sanatçının hayatını anlatan özel bir video gösterimiyle başladı. Kızı Türkü Akbayram ve torunu Lavin’in gözyaşlarını tutamadığı anlar törene damgasını vurdu.

KIZI TÜRKÜ AKBAYRAM’DAN DUYGUSAL VEDA

Edip Akbayram’ın kızı Türkü Akbayram, minik kızı Lavin ile sahneye çıkarak babasına duygusal bir konuşmayla veda etti:

"Çoğumuzun Edip abisi ama benim babam. Canıma can katan, yoluma inanılmaz bir ışık tutan, ne söylesem onun bu ülkeye kattığı değerden daha anlamlı olmayacak. Direnişle geçen koca bir ömür babamınki. İlkelere, dimdik duruşu, sarsılmaz devrimci Atatürkçü kimliği ile bu ülkeye bir Edip Akbayram geldi ama asla geçmeyecek. Babam birimizin memleket hasretinde, birimizin sevdasında, birimizin kavgasında, birimizin umudunda hep yaşayacak. Seni saklayacağım baba, önce kendim için sonra herkes için seni sesimde yaşatacağım. Hoşça kal babacığım…"

SANATÇI DOSTLARINDAN VEDA MESAJLARI

Sanatçı dostları, Edip Akbayram’a veda ederken gözyaşlarını tutamadı.

Kubat: "Bir efsaneyi kaybettik. Hepimizin babasıydı. Kişiliğiyle de yeri doldurulamaz bir insandı, örnekti. O kadar kibar bir insan ki yanında sohbet ettiğinizde bile 'Acaba bir hata yaptım mı?' diye düşünüyorsunuz. Onu hep gülümsemesiyle hatırlayacağız."

Ferhat Göçer: "Hepimizin başı sağ olsun. Çok kıymetli bir üstat, değerli bir sanatçı. İdeallerinden ödün vermeyen, bunun bedellerini de ödeyen, hepimizin örnek alması gereken bir insandı. Milyonlarca insan onu hep sevgiyle hatırlayacak."

"TÜRKİYE’DE YAS İLAN EDİLMELİ" ÇAĞRISI

Halk müziği sanatçısı Onur Akın, Edip Akbayram’ın vefatıyla ilgili Türkiye’de yas ilan edilmesi gerektiğini belirterek, şu çağrıyı yaptı:

"Böyle bir halk sevgisini Allah kime nasip eder bilmiyorum. Türkiye'deki bütün halkların derdine, sıkıntısına, mücadelesine her zaman yanında olmuş, halkın sevgisini kazanmış böyle bir değer bir daha gelmeyecek. Tüm Türkiye ağlarken bu ülke yas ilan etmek için neyi bekliyor? Bence Edip Akbayram için tüm bayraklar yarıya insin ve üç günlük yas ilan edilsin."

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndaki törenin ardından Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla sanatçının naaşı, Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Edip Akbayram, şarkılarıyla, duruşuyla ve halkın gönlünde bıraktığı izlerle daima hatırlanacak.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap