CHP Samsun İl Başkanlığı, merhum Muzaffer Önder için adının verildiği Muzaffer Önder Parkı'nda anma töreni düzenledi. Önder'in büstünün önünde gerçekleşen anma töreninde, Muzaffer Önder Anıtı’na çelenk bırakıldı.
.jpg)
ALTTAN HAVA ALAN BİR ARABASI VARDI
Törende konuşan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, merhum Önder'in yönetim anlayışından örnekler vererek kesitler anlattı. Türkel, "Muzaffer Önder, devlet malına adam gibi sahip çıkan bir belediye başkanıydı. Halkına, memleketine ve şehrine hizmet edebilmek için ömrünü adamış, kamu ile devlet malına sahip çıkmış, diğer taraftan da aslında bugünlerde örnek olması gereken bir sürü davranış sergilemiştir. Bir gariban arabası vardı. Ankara yollarında altından hava geldiğini gitmediğini söylerlerdi. Bir kuru ev ve arkasında mükemmel bir miras mükemmel bir isim bıraktı. Hiçbir siyasetçiye nasip olmamış, 16 yıldır Muzaffer Önder Parkı’ndaki anıtın önünde buluşuyoruz. İnşallah biz de ona örnek olacak davranışlar sergileyeceğiz. ‘Bugün siyaset yapıp görevde olanlar, ‘ben de memleketime hizmet etmek istiyorum’ diyen Muzaffer Önder gibi unutulmaz” dedi.
.jpg)
CHP İl Başkanı Fatih Türkel
ÖNDER'E SÖZÜMÜZ VAR
Muzaffer Önder’in Samsun için önemli bir şahsiyet olduğuna vurgu yapan CHP Samsun İl Başkanı Türkel, “Bundan yıllar önce bir genelge gösterilmişti. 2 No’lu genelgeydi. Genelgede telefon fiyatlarının fazla olduğunu gördük. ‘Söz konusu belediyenin devlet malının telefonlarıyla evlerinizi ve özel görüşmelerinizi lütfen yapmayın’ diyen bir belediye başkanıydı. Eşini gideceği yere makam arabası ile değil, otobüs ile gönderen bir şahsiyetti. Her geldiğimizde bu anıtta bir kere daha söz veriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin o altı oklu bayrağını, Muzaffer Önder’in belediyecilik anlayışını tekrar Büyükşehir Belediyesi’nde dalgalandıracağız. Başkanım ruhun şad olsun. Başkanımın yol arkadaşlarına güç ve kuvvet diliyorum "diye konuştu.
Muzaffer Önder Parkı’nda düzenlenen törenin ardından partililer ve katılımcılar, Bafra Kolay Mahallesi’nde bulunan merhum Muzaffer Önder'in mezarı başında dua ettti.

CHP Samsun İl Başkanlığı, merhum Muzaffer Önder için adının verildiği Muzaffer Önder Parkı'nda anma töreni düzenledi. Zekeriya FIRAT